Basketlandsholdet må undvære stjernespiller til afgørende kampe: 'Det er et kæmpe tab'

Gabriel 'Iffe' Lundberg er ikke med, når herrelandsholdet i basket samles i dag.

(© FIBA)

Det danske basketlandshold har allerede imponeret stort i kvalifikationen til EM.

Eksempelvis slog landsholdet stormagten, i basketmæssig forstand, Litauen tilbage i november. Et resultat, som landstræner Erez Bittman kaldte 'den største danske sejr i historien'.

I dag samles basketlandsholdet så i Litauens hovedstad, Vilnius, for at gøre arbejdet færdigt i EM-kvalifikationen. Aktuelt er Danmark på andenpladsen i gruppe C, hvor de to bedste hold er sikret en billet til EM-slutrunden i efteråret 2022.

Men når landsholdet samles, er det uden landsholdets velsagtens største profil Gabriel 'Iffe' Lundberg, der blandt andet stod for 28 point i sejren mod Litauen tilbage i november.

Han rejser til Moskva i stedet, hvor han skal tørne ud for det europæiske storhold CSKA Moskva, efter Lundberg underskrev en kontrakt med russerne i weekenden, som betyder, at han skifter til CSKA fra polske Zielona Gora med øjeblikkelig virkning.

Med kampe i CSKA-kalenderen, der falder sammen med landskampene, må Lundberg melde fra til landsholdet.

'Mega ærgerligt'

CSKA Moskva gør sig i EuroLeague, der er det højeste niveau i europæisk basket. Her spiller de kampe henholdsvis dagen før og tre dage efter Danmarks landskampe, og derfor er Lundberg tvunget til at melde afbud til landskampene.

- Det er selvfølgelig ikke farvel, det er jo bare på gensyn. Jeg ved ikke, hvornår det kommer til være, men jeg er sikker på, at jeg nok en dag skal spille for landsholdet igen.

- Dog vil jeg også gerne sige, at det er mega ærgerligt, at jeg nu ikke kan være med til at afslutte det, som vi startede for så mange år siden, og slutte det af på en god måde, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Sportschefen i Danmarks Basketball Forbund, Jens Døssing, begræder også, at landsholdet må undvære Lundberg, men det rykker ikke ved hans tro på holdet.

- Det er et kæmpe tab for herrelandsholdet, at Iffe ikke er med ved de kommende EM-kvalifikationskampe. Det er der ingen tvivl om.

- Vi har stadigvæk rigtigt mange dygtige spillere og en stærk kemi på holdet. Vi kommer til Vilnius for at kæmpe som sindssyge og for at gå efter at kvalificere os til EM, siger Jens Døssing

Et tilbud, man ikke siger nej til

Selvom det koster deltagelsen til landsholdets to afgørende EM-kvalifikationskampe, så var der ingen tvivl, da CSKA bankede på døren.

- Jeg skifter til CSKA Moskva, og det er jo helt vildt fantastisk. De har fulgt mig i store dele af denne sæson, og grundet mine præstationer ville de gerne have fat i mig. Det i sig selv er jo en kæmpe ære. I min optik er de nok det bedste hold i Europa og som minimum top tre.

- Når sådan en klub gerne vil have en, så tager man imod det tilbud, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

  • Her dribler den 26-årige dansker udenom en belgier i en EM-kvalifikationskamp. (© FIBA)
  • Her er det en tjekke, der ikke er hurtig nok med paraden. (© FIBA)
1 / 2

Men Lundberg tror stadig på, at landsholdskammeraterne klarer ærterne i de to kampe, hvor en sejr mod Litauen helt sikkert vil sende Danmark til EM.

- Jeg hepper på drengene, og jeg kommer til at se kampene. De skal bare gå ud og give den gas og have det sjovt og vide, at vi kan spille uden pres, siger han.

Danmarks basketherrer møder Belgien lørdag, mens det to dage senere er Litauen, der er modstanderen. Begge kampe spilles i en coronaboble i Litauens hovedstad, Vilnius.

Facebook
Twitter