Danmarksmesterskabet afgjort på skrivebordet: Bears og 79ers vinder DM

Coronavirus har stoppet basketligaerne, hvor Bakken Bears og Hørsholm 79ers er udnævnt som danske mestre.

Bakken Bears er dansk mester i basketball, fordi holdet førte ligaen, da coronavirus afsluttede den. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Det var næppe med det sædvanlige guldkonfetti og champagnesprøjt, at Bakken Bears torsdag kunne fejre klubbens 18. DM-titel.

Basketligaen har ligget stille siden starten af marts på grund af coronakrisen, men Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har valgt at uddele medaljerne, efter at sæsonen endegyldigt er blevet aflyst.

Dermed er herrerne fra Bakken Bears igen danske mestre, mens Hørsholm 79ers tager titlen hos damerne, da det var de to førende hold i grundspillet ved afbrydelsen.

Det meddeler DBBF på sin hjemmeside.

- Et stort flertal i begge ligaer har opfordret DBBF til at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson, og den opfordring har bestyrelsen valgt at følge, skriver forbundet.

Stillingen og udregningen er præciseret i de to nederste afsnit.

Andenpladsen var i spil

I Dameligaen går sølv- og bronzemedaljerne til henholdsvis BK Amager og BMS-Herlev, men der hos herrerne er sølv til Randers og bronze til Horsens.

Grundspillet hos damerne var færdigspillet, hvorfor det var relativt simpelt at uddele medaljerne.

Anderledes forholdt det sig hos herrerne, hvor holdene manglede fra to til fire kampe i grundspillet. Derfor valgte DBBF at lade sejrskoefficienten afgøre det.

Bakken Bears førte rækken med 40 point efter 23 kampe, mens Randers var toer med 38 point for 24 kampe. Horsens lå nummer tre med 34 point efter 22 kampe.

Dermed kunne Horsens egentlig nå op og være helt lige med Randers på andenpladsen med sejre i de to kampe, man var efter, men med udregningsmodellen anvendt af DBBF, når Horsens kun en sejrsprocent på 77, mens Randers har en på 79.

/ritzau/