Dansk basketballstjerne er taget til Italien for at udleve sin amerikanske drøm

Den danske basketballspiller Gabriel 'Iffe' Lundberg skrev i sidste uge kontrakt med den italienske klub Bologna.

Gabriel 'Iffe' Lundberg skal i næste sæson spille for det italienske hold Virtus Bologna. (Foto: © Abaca © Scanpix. Collage: Maria Eriksen Volthers)

For knapt et halvt år siden krydsede han Atlanten, brød barrieren og blev den første dansker til at spille i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Den amerikanske drøm gik i opfyldelse, da Gabriel 'Iffe' Lundberg trak den ærmeløse trøje over hovedet og løb på banen for basketballklubben Phoenix Suns.

Men som i enhver anden drøm, lykkelig eller ej, vågner man på et tidspunkt op til en fjern, anden virkelighed. Det var også tilfældet for den 27-årige danske basketballstjerne.

44 minutter fordelt på fire optrædener fik danskeren på det amerikanske halgulv, og så måtte han vende snuden mod Europa igen, da den korte kontrakt ikke blev forlænget.

Torsdag fandt danskeren sig så en ny arbejdsgiver, da han skrev under på en kontrakt med den italienske klub Virtus Bologna. Et hold, der lige som ham selv, har ambitioner så høje som sportens fyrtårne og også hungrer efter oprejsning.

Netop derfor mener han, det er et godt match.

- Nu fik jeg ikke lige den største smagsprøve derovre i USA, og de fik heller ikke den største smagsprøve af mig.

- Det her er bare endnu et skridt på vejen, og det er en rigtig god klub, ligaen er god, og jeg har ikke spillet i Italien før, så hvorfor ikke prøve at krydse det af også, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Gabriel 'Iffe' Lundberg er overbevist om, at han hører til i verdens bedste basketliga. (Foto: © Rick Scuteri, Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

Det italienske hold sikrede i sidste sæson en billet til den bedste europæiske liga, Euro League. Og en sådan turnering er tiltrækkende at være en del af, nu han ikke længere spiller med blandt de bedste af de bedste.

Men at dunke, forsvare og score en masse point blandt sportens næstbedste er måske heller ikke så skidt endda.

I hvert fald ikke, hvis man som Gabriel 'Iffe' Lundberg ser den italienske klub som et springbræt til at få nye, gamle drømme til at gå i opfyldelse.

- Min drøm er stadig at komme tilbage til USA på et eller andet tidspunkt, siger han.

'Fik ikke lov at vise nok'

For mere vil have mere, som man siger.

Gabriel 'Iffe' Lundberg fik en lille snert af livet som NBA-spiller i sit halvårlige ophold i sydstaten Arizona. Men 44 minutter på halgulvet var langt fra nok til at stille danskerens amerikanske basketballsult.

- Personligt føler jeg, ikke jeg fik lov at vise nok. I de begrænsede minutter jeg fik, der fik jeg lov at vise, hvem jeg er, og hvad jeg kan gøre på banen. Jeg synes, jeg spillede godt i de 44 minutter, og jeg er bare superærgerlig over, at det ikke blev til flere minutter, siger han.

Men selvom han i de 44 minutter måske ikke fik overbevist holdets trænere om, at hans kontrakt i verdens bedste basketball-liga skulle have en ny udløbsdato, er Gabriel 'Iffe'Lundberg sikker på, at det er her, han hører til.

Opholdet i Italien skal derfor – på et tidspunkt længere henne ad vejen – veksles til en returbillet til USA. I hvert fald hvis det står til hovedpersonen selv.

- Jeg prøver altid at være klar, når muligheden kommer, for jeg hviler nok i mig selv til at vide, hvilke egenskaber, jeg har, siger basketballspilleren.

Men det er langt ude i fremtiden, slår han fast.

For først skal han vise sit værd på de italienske halvgulve med Bologna, spille en masse basketball og have det sjovt.

Og så skal mulighederne på den anden side af Atlanten nok vise sig igen, tror han.

- Jeg går ind til den her sæson meget motiveret og rigtig spændt. Der skal nok komme til at ske mange gode ting i den her sæson, det er jeg overbevist om, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Så det handler vel bare om at give den gas og score en masse point i Italien?

- Det kan jeg love dig for.