Dansk basketstjerne er landet i storklub: 'For mig er det egentlig let nok bare at gå ind og spille basket'

Gabriel 'Iffe' Lundberg er faldet godt til i sin nye klub, CSKA Moskva.

Gabriel 'Iffe' Lundberg (th) er skiftet til CSKA Moskva, der er den næstmest vindende klub i Euroleague. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Gabriel 'Iffe' Lundberg brugte februar på at skifte fra Zielona Góra i Polen til en af de største basket-adresser i Europa, CSKA Moskva.

'Iffe' har efterhånden været i stald hos CSKA i små to uger, spillet en enkelt kamp, og ellers har han brugt tiden på at suge de nye omgivelser ind.

- Jeg mangler bare min familie. Ellers er alt okay.

- Det har kørt på skinner i den forstand, at alt bare er, som det skal være. Der har ikke været nogle mangler, der har ikke været noget som helst. Det har bare været en rigtig, rigtig vild overgang, for at være helt ærlig, siger han til DR Sporten.

Især organisationens størrelse i CSKA har været overraskende for danskeren, der sætter pris på det høje niveau faciliteterne og professionalismen er på i den russiske storklub.

Gå ind og spil basket

CSKA spiller i Euroleague, som regnes for at være den stærkeste liga i Europa samtidig med, at de også spiller i den østeuropæiske VTB United League. Det var i førstnævnte liga, 'Iffe' debuterede, da han fik 26 minutter på banen mod Olympiakos torsdag.

Den russiske klub er den næstmest vindende klub i Euroleagues historie med otte titler, kun overgået af Real Madrid. CSKA er også regerende mester i Euroleague, der regnes som den stærkeste liga i Europa.

Han noterede sig 13 point i sin debut for CSKA, da Olympiakos blev slået 75-74 i Euroleague.

- Det var sjovt at spille igen. I forhold til, at det var Euroleague, så tænkte jeg ikke så meget over det. Det er ikke første gang, jeg spiller mod et Euroleague-hold. Det har jeg gjort i tre år, så glædede mig egentlig bare til at komme ud og spille, og det var rigtig sjovt, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Netop fordi det ikke var første tørn mod et Euroleague-hold, var det ikke en synderlig stor omvæltning for 'Iffe'. I hvert fald ikke i modstanderens niveau.

- Det var en let tilvænning, en let overgang, fordi jeg er vant til det. Det er ikke første gang, jeg spiller mod den type konkurrence, men det er selvfølgelig første gang, jeg spiller sammen med dem. Så det var sjovt at få lov til at realisere i momentet og se, hvad ens holdkammerater kunne gøre.

- Jeg gik jo bare ud og spillede, som jeg normalt gør. Jeg ved godt, hvad der forventes af mig på det her hold. Det er bare det samme, som jeg gjorde i Polen, så for mig er det egentlig let nok bare at gå ind og spille basket, siger han.

Gabriel 'Iffe' Lundberg i en EM-kvalifikationskamp for det danske landshold. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Gabriel 'Iffe' Lundberg har tidligere luftet drømmen om en dag at blive den første dansker i verdens stærkeste liga i basket, amerikanske NBA.

I jagten på NBA er skiftet til Rusland og CSKA et naturligt skridt på vejen.

- Der er mere eksponering i at spille for det bedste hold i Europa, end der er i at spille for et hold i Polen. Alt andet lige, og uanset, hvordan jeg havde gjort det i Polen, så er det jo klart, at det er et større udstillingsvindue at spille i Euroleague, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Men lige nu er tankerne et helt andet sted hos 'Iffe'.

- For at være helt ærlig, så tænker jeg ikke på NBA lige nu.

- De tager sig rigtig, rigtig godt af mig, og jeg elsker at være her, selvom jeg kun har været her i den korte tid, jeg nu har været her. Så tager vi det en kamp ad gangen, og så må vi se, hvad der sker. Så tager vi den til den tid, til sommer, når jeg er fri på markedet. Men det bliver en meget spændende sommer, siger han.

Men uanset, om skiftet til NBA kommer eller ej, så er han allerede nået langt.

- Man skal altid være taknemmelig, når man får muligheder. Men på samme tid så skal jeg da også bare være stolt af mig selv, fordi jeg er kommet hertil med det hårde arbejde, jeg har lagt i det. Man kommer ikke sådan nogle steder her ved tilfældigheder. Man kommer kun sådan nogle steder, hvis man virkelig arbejder hårdt for de ting, man gerne vil opnå, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Næste opgave for Gabriel 'Iffe' Lundberg og CSKA er tirsdag, hvor de møder Maccabi Tel Aviv i Euroleague.

Facebook
Twitter