Dansk basketstjerne storspiller i udlandet: ’NBA-holdene holder øje med mig’

Gabriel Iffe Lundberg føler aldrig, at han har været tættere på NBA.

Iffe Lundberg spillede sidste år på Tenerife. (Foto: FIBA Basket)

Gabriel Iffe Lundberg er et navn, som flere og flere af verdens største basketklubber noterer i deres bog over spændende spillere.

Danskeren imponerer i øjeblikket stort for sin polske klub Zielona Góra. I denne måned er han blevet kåret til månedens bedste spiller i VTB United League, der er en udvidet russisk liga med deltagere fra Estland, Kasakhstan, Hviderusland og Polen. Ligaen regnes som en af de stærkeste i Europa.

Derfor er det naturligvis også et sted, som klubberne fra NBA kigger, når de skal lede efter den næste store stjerne i Europa. Det fortæller den danske combo guard.

- Der er rigtig mange NBA-hold, der holder øje med mig. Det ved jeg, for det fortæller min agent mig, siger han og fortsætter:

- Det er mit ultimative mål at spille i NBA. Og det begynder at blive mere og mere realistisk for hver måned, der går.

Har allerede tilbud fra Europa

Ingen dansker har nogensinde fået spilletid i NBA, men Gabriel Iffe Lundberg har givet sig selv en fornuftig mulighed for at tage et skridt tættere på, da han kun skrev en kort kontrakt på ét år i Polen sidste sommer.

Det betyder, at han gratis kan forlade Zielona Góra, når sæsonen er overstået. Men selvom en kommende arbejdsgiver ikke skal bruge penge på at købe ham fri af en kontrakt, så ved han I øjeblikket ikke, hvad der skal ske i den kommende sæson.

Alligevel er han fortrøstningsfuld, og skulle drømmen om NBA ikke gå i opfyldelse, så kan et ophold i europæiske stærkeste liga, EuroLeague, også være en mulighed.

- Jeg er ikke så bekymret for, hvad der skal ske til sommer. Jeg nyder bare rejsen.

- Der er to muligheder for mig til sommer. Enten skal jeg til en klub i EuroLeague, eller også skal jeg til USA. Begge muligheder er realistiske. Og jeg har allerede tilbud nu, så jeg er ikke bekymret for fremtiden.

Her ligger klubberne, der spiller EuroLeague.
Her ligger klubberne, der spiller EuroLeague.

- Jeg har bevist mit værd. Og det giver mig kun mere blod på tanden. Så lige nu vil jeg sige, at alt går efter planen, lyder det afslutningsvis fra Gabriel Iffe Lundberg, som også har imponeret stort på det danske landshold hen over efteråret, hvor både verdensranglistens nummer otte, Litauen, og verdensranglistens nummer 11, Tjekkiet, er blevet besejret i EM-kvalifikationen.

Til sammenligning ligger Danmark nummer 56 på verdensranglisten.

Facebook
Twitter