Dansk landsholdsanfører forstår ikke basketprofilers afbud: 'Vi andre har samme vilkår'

Chanan Colman forstår ikke, at Bakken Bears profiler har meldt afbud til det danske basketlandsholds EM-kvalifikationskampe.

Det danske landshold i basketball er i disse dage samlet i København, hvor forberedelserne frem mod EM-kvalifikationskampene mod Hviderusland og Sverige finder sted.

Men noget er ikke helt, som det plejer.

Et par af de største profiler har nemlig valgt at blive hjemme. Nærmere betegnet i Aarhus, hos de danske mestre fra Bakken Bears.

Bakken Bears forsøger nemlig at gentage seneste sæsons europæiske togt, hvor holdet nåede helt til semifinalerne i FIBA Europe Cup, men uheldigvis kolliderer Danmarks EM-kvalifikationskampe med Bakkens kvalifikationskampe til Champions League, og derfor stiller Adama Darboe og Darko Jukic ikke op for Danmark.

Danmark spiller 13. september og 16. september, mens Bakken Bears møder Leicester Riders den 20. og 22. september.

Beslutningen om at prioritere klubkampe før landsholdet undrer derfor Chanan Colman, der er anfører for det danske landshold.

- Jeg synes, det er super ærgerligt. Det gør utrolig ondt, at Adama og Darko ikke er med.

- Jeg forstår egentlig ikke deres beslutning. Vi andre har de samme vilkår, som de har. De spiller ikke i større klubber end så mange andre af os, som også spiller europæisk, så nej, det gør jeg ikke, siger Chanan Colman.

Dårlig planlægning fra FIBA

Hos Bakken Bears er man naturligvis ikke glade for, at spillerne har følt sig presset til at vælge mellem klub og landshold.

I en pressemeddelelse udtaler sportsdirektør Michael Piloz, at det er hos FIBA, det internationale basketforbund, at fejlen ligger.

- Det er helt igennem uholdbart, at FIBA har planlagt således, at landsholdsvinduet og kvalifikationen til forbundets største klubturnering ligger så kort tid efter hinanden, at det ikke er seriøst at deltage i begge. Det stiller spillerne i en ugunstig situation, hvor de reelt bliver nødt til at vælge.

- Vi har meget tidligt i forløbet taget kontakt til Dansk Basketball Forbund for at gøre opmærksom på udfordringen, som det danske forbund er uden skyld i, og vi har ligeledes for over et halvt år siden haft dialog med vores landsholdsspillere om problemstillingen, siger Michael Piloz.

Den udlægning af sagen køber Chanan Colman delvist.

Det er ikke optimalt, at FIBA har placeret kampene så tæt på hinanden, men for landsholdsanføreren, der til dagligt spiller i den israelske liga for Hapoel Be'er Sheva, er det ikke noget, som burde give anledning til et afbud.

- Det er rigtigt dårlig planlægning, men det er ens for alle. Flere af mine gamle holdkammerater i Hapoel skulle have været væk fra den 1. til 17. september med deres landshold, og det får de lov til af klubben, og så er der ikke rigtig nogen grund til, at spillerne fra Bakken Bears ikke kan det samme. Det er et tyndt tidspunkt, det sker på, for vi er i gang med at gøre noget godt for dansk basket, siger Chanan Colman.

Danmark spiller første kamp mod Hviderusland på udebane i Minsk torsdag aften, inden det gælder Sverige i Ballerup Super Arena søndag.

Facebook
Twitter