Dansk succes i Europa: Bakken Bears klar til Champions League

Bakken Bears er klar til gruppespillet i basketball-verdenens Champions League efter sejr over belgisk hold.

Bakken Bears er klar til Champions League efter en sejr fredag aften over Belfius Mons fra Belgien. (Foto: Kim Haugaard © Kim Haugaard)

De aarhusianske basketball-herrer fra Bakken Bears kan se frem til at skulle dyste i Champions League i den kommende tid.

Fredag sikrede det danske hold sig en plads i turneringens gruppespil, da belgiske Belfius Mons-Hainaut blev slået i sidste runde i kvalifikationen.

Bakken Bears overtog styringen efter en jævnbyrdig første periode og endte med at vinde stort med cifrene 86-71.

Champions League er den næststærkeste europæiske klubturnering. Bakken Bears spillede sig i 2016/17-sæsonen frem til gruppespillet i Champions League, der rangerer under EuroLeague, hvor de bedste klubber deltager. Dengang blev det til 13 nederlag i 14 kampe.

Siden har holdet gjort sig fornemt bemærket i Fiba Europe Cup, der rangerer lige under Champions League, med to semifinalepladser.

Blandt andet i sidste sæson, hvor semifinalerne endte med at blive aflyst på grund af coronapandemien.

Foran fra start til slut

Aarhusianerne førte 22-19 efter første periode, men tog for alvor teten i anden. Ved pausen mellem anden og tredje periode stod der således 42-31.

Bakken Bears slap ikke grebet om kampen, og forskellen blev større og større. Ved den sidste pause mellem tredje og fjerde periode lød stillingen på 68-45, og så skulle meget efterhånden gå galt, hvis ikke det skulle blive til en dansk sejr.

Det gik lidt galt for Bakken, der slap speederen i fjerde periode, så Belfius kom nærmere. Alligevel endte det altså med en komfortabel dansk sejr.

/ritzau/

Facebook
Twitter