Dansker får spansk basketlegende som holdkammerat: ’Én af de ting jeg om mange år vil huske tilbage på’

Den danske basketballspiller Mads Bonde får den spanske verdensstjerne Marc Gasol som holdkammerat.

Marc Gasol er både ejer og præsident i Girona. Den spanske stjerne har spillet næsten 1000 kampe i NBA, men spiller resten af sæsonen for Girona i den næstbedste spanske liga. (Foto: © David Borrat, Ritzau Scanpix)

Da den danske basketballspiller Mads Bonde Stürup efter weekendens landskamp mod Bosnien skulle med flyveren hjem til sin spanske klub Girona, var der flere af landsholdskammeraterne, som lige bad ham hilse Marc.

Marc som både ejer og er præsident i den spanske klub. Marc som de seneste par måneder har trænet med Mads Bonde Stürup og resten af holdet i Girona. Marc som netop har annonceret, at han spiller resten af sæsonen for klubben i den næstbedste spanske liga.

Og nå ja. Marc med efternavnet Gasol, som i Spanien har status af levende basketball-legende.

- Det er helt vildt, og nok en af de ting jeg om mange år vil huske tilbage på som et af højdepunkterne i min karriere. At få lov til at spille med en spiller af den kaliber, det sker sjældent for en dansker, fortæller Mads Bonde Stürup om sin kommende holdkammerat.

Mads Bonde Stürup (med bolden) skiftede inden denne sæson til Girona. Siden 2016 har han spillet for en række spanske klubber. (Foto: Sergi Gerones)

Og det er bestemt ikke en novice i international basketball, som nu bliver holdkammerat med danskeren.

Den 36-årige spanske basketstjerne har næsten 1.000 kampe i verdens bedste basketball-liga, NBA, på CV’et, i 2019 vandt han ligaen med Toronto og tre gange har Gasol været udtaget til All-Star-kampen i samme liga, hvor sæsonens bedste spillere dyster mod hinanden.

Dertil kan man tilføje en imponerende landsholdskarriere med to gange VM-guld og to gange OL-sølv.

Men selvom det er en spiller med et pokalskab, der kan få de fleste basketballspillere til at spærre øjnene op, så har han benene solidt plantet i den spanske muld.

- Man kan slet ikke mærke på ham, at han har spillet med de allerbedste. Selvfølgelig var man lidt starstruck de første par gange. Han er jo en spiller, man har set spille NBA. Men han er hurtig blevet én af de andre, fortæller den 24-årige dansker.

Marc Gasol (venstre) sammen med sin storebror Pau Gasol i den spanske landsholdsdragt. Pau har ligesom Marc også vundet NBA - faktisk to gange. Pau Gasol indstillede karrieren i oktober 2021. (Foto: © Peter andrews, Scanpix Denmark)

En ægte klubmand

Og det er i den grad en klubmand, som på torsdag trækker i Girona-trøjen.

I tiden inden NBA spillede Gasol to sæsoner i en anden Girona-klub, som lukkede i 2013. Derfor grundlagde han i 2014 den nuværende Girona-klub, som han også er præsident for.

Girona spiller lige nu i den næstbedste spanske række, og har efter to sejre i sæsonens første to kampe tabt de seneste syv opgør. Derfor er det en tiltrængt hjælpende hånd, der kommer fra ejeren, som officielt endnu ikke havde indstillet sig karriere.

- Det giver virkelig et boost til klubben og byen. Han kunne helt sikkert have valgt en klub på en højere hylde, så det er utroligt fedt, at han har valgt at hjælpe os, siger Mads Bonde Stürup.

Det er ikke kun i kampene den spanske stjerne kan hjælpe. Også på et mere personlig plan kan den danske landsholdsspiller få noget ud af at kaste bold med den dygtige spanier.

- En af de ting, der er fedest ved, at han er kommet til holdet, er, hvordan han hjælper hver enkelt spiller til at blive bedre. Jeg er jo stadigvæk ung og kan udvikle mig meget, så man skal bare lytte, når en spiller med dén kvalitet kommer med råd.

Første kamp Mads Bonde Stürup og Marc Gasol bliver officielle holdkammerater er på torsdag, når Girona spiller hjemme mod Penas Huesca. Og danskeren gætter på, at kampen bliver udsolgt.