De danske mestre vil bide sig permanent fast i europæisk topbasket

Bakken Bears vandt onsdag aften sin gruppe i Europe Cup. Fremadrettet håber klubben, at blive en permanent del af europæisk topbasket.

Bakken Bears vil være en klub, man kan regne med i europæiske turneringer. Her er dog et billede fra den hjemlige liga, hvor holdet slår Næstved (Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Der er noget i gære i udkanten af Aarhus. Man kan nok ikke kalde det en revolution, det ville være for meget sagt, men tingene er i hvert fald ved at gå op i en højere enhed ude i Vejlby Risskov, hvor basketklubben Bakken Bears har hjemme.

Bakken er en god basketklub, og det er der sådan set ikke noget nyt i. Den er faktisk rimelig suveræn, når vi bare ser på vores egne breddegrader.

Nej, det nye er, at aarhusianerne også er i gang med at blive en faktor i europæisk basket. Læg her mærke til, at vi skrev ’faktor’ og ikke ’magtfaktor’ - det ville stadig være som at skyde efter kurven fra midten af banen, altså lidt skørt.

Men i aftes viste endnu engang Bakken, at man skal til at regne med klubben i europæisk sammenhæng. Klubben vandt over Z Mobile Prishtina i Kosovo i den sidste kamp i gruppespillet i Europe Cup, og Bakken gik dermed igennem gruppen med lutter sejre.

- Vi har gjort rent bord, og det betyder, at vi får en spændende gruppe i andet gruppespil, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i klubben, nøgternt.

Det mest interessante ved Bakkens flotte præstationer i den europæiske turnering er imidlertid ikke sejrene i sig selv, men snarere, at det er et resultat af en bevidst strategi fra klubbens side. Bakken vil på det europæiske landkort, permanent.

- Vægtningen i den her del af sæsonen hælder til de europæiske kampe. Målet er over tid at få os slået fast som et seriøst nordeuropæisk bud, siger Michael Piloz.

Udstillingsvindue

I sidste sæson spillede klubben sig helt frem til semifinalen i den samme europæiske turnering, som de nu igen dominerer.

Og meritterne på fremmede gulvbrædder bliver brugt aktivt, når klubben skal hente nye spillere, fortæller Michael Piloz:

- Vi vil ud og vise det danske flag i Europa, og det er noget af det, vi bruger i vores rekruttering. Spillerne får en mulighed for at spille europæiske kampe, og det giver dem et godt udstillingsvindue.

Nu må vi så vente og se, om Bakken kan gentage rejsen til semifinalen igen i denne sæson. Mulighederne for endnu engang at bide sig solidt fast i den europæiske turnering er i hvert fald til stede.

I mellemrunden er aarhusianerne kommet i gruppe med hold, som de alle har formået at slå før. Menuen står på Avtodor Saratov fra Rusland, ZZ Leiden fra Holland og finske Kataja.

FacebookTwitter