Efter 15 års tørke skal der igen spilles ligabasket i Holbæk

Holbæk/Stenhus har fået godkendt sin oprykning, og dermed spiller de i landets bedste basketliga den kommende sæson.

Fra den kommende sæson, skal der igen spilles ligabasket i Holbæk. (Foto: © JIM YOUNG, AFP or licensors)

Da kampen er overstået ved spillerne sikkert ikke, at de lige har været med i en historisk kamp i den danske basketliga.

147 point har hjemmeholdet hakket i kurven. Flest af et hold nogensinde, siden basketligaen så dagens lys i 2002.

Holdet bag de mange point er Team Sjælland. Og selvom vi skal helt tilbage til 2002 for at finde festfyrværkeriet af en basketballkamp, så står rekorden stadigvæk.

Det gør Team Sjælland til gengæld ikke. Holdet, med base i Holbæk, måtte nemlig i 2007 trække sig fra den bedste danske liga, da de ikke kunne opfylde kravene for at spille med i ligaen.

De seneste år har holdet kastet bolde i kurven i førstedivision, men nu er de endnu engang klar til at give det et skud i landets bedste række.

Denne gang under navnet Holbæk/Stenhus. Og det glæder formanden for Holbæk Basketball Klub, Henrik Nielsen, at der igen skal spilles basket på højeste niveau i den sjællandske by.

- Det er bare noget helt andet at spille i den bedste række fremforførste division, så vi glæder os til, at den kommende sæson begynder.

Holbæk/Stenhus er et samarbejde mellem Holbæk Basketball Klub og Stenhus Sportscollege, og pladsen i ligaen er derfor et vigtigt skridt i jagten på fremtiden baskettalenter.

- Det betyder, at vi får nogle rollemodeller, som bliver mere synlige, og det smitter af på vores ungdomsspillere, at de nu kan se, at det kan lade sig gøre at spille i den bedste række i Danmark, fortæller Henrik Nielsen.

Seneste der var topbasket i Holbæk var i 2007, hvor holdet spillede DM-semifinaler. Dengang var det med flere udenlandske profiler på holdet, men i den kommende sæson, vil Holbæk spille liga med egne talenter. (Foto: © JOHANSEN KURT, © Kurt Johansen)

Senest Holbæk havde et baskethold i landets bedste række var i sæsonen 2006/2007. Dengang nåede Team Sjælland, som holdet hed dengang, semifinalerne, hvor Svendborg Rabbits blev endestationen.

Det er dog ikke ambitionen, at Holbæk/Stenhus i den nærmeste fremtid igen skal spille med om medaljer.

- For os handler det om at udvikle vores egne talenter. Vi skal ikke ud at hente en masse amerikanske profiler til holdet. Vi skal videreudvikle talenter ved at give dem spilletid i den bedste liga.

Rykket op, selvom sæson ikke er slut

Selvom næste sæson står på ligabasket, kan det faktisk ende med, at det ikke er det bedste mandskab i førstedivision, som rykker op.

Holbæk/Stenhus mangler nemlig at spille finaleserien i landets næstbedste række mod Falcon fra København. Men den danske basketliga opererer ikke som sådan med op- og nedrykning.

Holdene i den bedste danske række skal nemlig opfylde en række krav, for at få lov til at spille med.

Derfor kræver deltagelsen i ligaen ikke bare at Holbæk/Stenhus kan stille med et hold, som de andre hold i ligaen mener er konkurrencedygtig. Der er også en række andre krav om blandt andet kampafvikling og faciliteter, som skal være opfyldt.

Det overbeviste klubben basketligaen om i slutningen af april. Dermed er Holbæk/Stenhus klar til ligaen i den kommende sæson, også selvom de skulle tabe slaget om førstedivision til Falcon.

- Da vi trak os fra ligaen for 15 år siden, handlede det dels om økonomi, men også at vi ikke kunne leve op til de krav, der var på daværende tidspunkt. Det kan vi nu, og derfor søgte vi om at få en plads i ligaen, fortæller Holbæk-formanden.

Med Holbæk/Stenhus’ tilgang til basketligaen, består landets bedste række den kommende sæson af 11 hold.

I den nuværende sæson er man nået til finaleserien, hvor Bakken Bears og Svendborg Rabbits dyster om guldet. Bakken Bears fører 1-0 i kampe. Der spilles bedst af syv. Kamp nummer to spilles tirsdag aften klokken 19.15.