Efter et år i dvale: Nu får de danske basketkvinder igen et landshold

Forbundet er i gang med at ansætte en landstræner, og ambitionen er at få kvindelandsholdet med i EM-kvalifikationen igen.

De danske kvinder skal igen have et landshold. (Foto: Allan Høgholm © Dansk Basketball Forbund)

I et år har det danske kvindelandshold i basketball været så godt som dødt, men nu ser det ud til at genopstå.

Dårlig økonomi fik Danmarks Basketball Forbund (DBBF) til at lave en benhård prioritering og nedlægge det, der skulle have været samlingspunktet for landets bedste kvinder, fortæller sportschef Steen Guido.

- Vi er et lille forbund, og vi har et herrelandshold, der deltager i EM-kvalifikationen, og det er en ret stor og tung budgetpost.

- Og hvis vi skulle gøre det med begge landshold, så ville det ikke have været realistisk. Og så har herrerne været prioriteret, siger han.

Ambitiøst fællesskab for de bedste

I forvejen var kvindebasket i Danmark i en skrantende forfatning. En tilstand, som negligeringen af kvindelandsholdet ikke har gjort noget for at forbedre, og som der derfor nu skal rådes bod på, fortæller sportschefen.

- Vi er bare overbeviste om, at det er en meget vigtig del af elitearbejdet, ikke kun på forbundsniveau, men det kan også være vigtigt for dameligaen, at pigerne har noget at se frem imod. Og specielt at de mest ambitiøse piger kan få lov at mødes i et fællesskab med nogen, der har de samme mål og drømme med sporten, siger han.

Første skridt på vejen er at finde den person, der skal stå i spidsen for holdet, og forbundet har derfor sat jagten ind på en ny landstræner.

Dameligaen bløder

Ansættelsesprocessen er i gang, og et nyt navn forventes præsenteret om en måneds tid. Derudover skal der skaffes sponsorer, og den kommercielle del skal udnyttes bedre, så der er de økonomiske ressourcer til at finansiere kvindelandsholdet.

Men en genoplivning af landsholdet er ikke nok, for kvindeligaen er også at sammenligne med en ilde tilredt patient.

- lige nu har vi en dameliga, der bløder lidt. Den er uden ret mange hold, og vi har lidt svært ved at fastholde spillerne. Så det kræver en større (spiller)masse, og der skal damelandsholdet være med til at fastholde flere, så vi om to til fire år kan have flere i en trup, siger Steen Guido og udlægger ambitionerne for kvinderne i rødt og hvidt.

- På længere sigt er det helt sikkert EM-kvalifikation, og på den korte bane skal vi have gang i aktiviteterne. Til sommer er der en turnering, vi vil tilmelde os, og til næste år er den en med de bedste hold, som vi også vil tilmelde os. Og så må vi se til den tid, om vi er klar til at melde holdet til EM-kvalifikationen. Om der en stor nok masse, og om vi har økonomien på plads, siger han.

Facebook
Twitter