En megastjerne er født: 'Den nye LeBron James' lever overbevisende op til hypen

Zion Williamson viste i sin debut, hvorfor han er udset som baskets nye megastjerne.

Zion Williamson scorede i alt 22 point i kampen mod San Antonio Spurs. 17 af dem blev sendt i nettet på bare fire minutter. (Foto: Chris Graythen © Scanpix)

Natten til torsdag dansk tid fik basketballfænomenet Zion Williamson langt om længe debut for New Orleans Pelicans i NBA efter at have misset de første 44 kampe med en knæskade.

Og i debuten viste han, hvorfor han er udpeget til at blive den næste store megastjerne i NBA. Førsteårsspilleren, der af flere eksperter er blevet sammenlignet med NBA-stjernen LeBron James, var kun på banen i korte perioder, men scorede alligevel 22 point.

Han scorede blandt andet 17 point i træk for holdet på lidt under fire minutter i fjerde quarter og blev samtidig den første spiller i historien, som ramte fire ud af fire trepointsforsøg i sin debut.

  • Zion Williamson blev håndplukket som den første i den såkaldte 'draft', hvor NBA-klubber kan vælge spillere, der er færdige med college. (Foto: Chris Graythen © Scanpix)
  • I nattens kamp udmærkede han sig specielt ved sine trepointsscoringer - men under kurven viste han altså også, at han er trods sin størrelse er lidt af en akrobat. (Foto: Chris Graythen © Scanpix)
  • Ingen debutant har før Zion Williamson scoret på fire ud af fire trepointsforsøg i sin debut. (Foto: Chris Graythen © Scanpix)
  • Williamsen er udset til at blive den næste megastjerne i NBA. Mange forudser allerede, at han vil træde i stjerne LeBron James' fodspor. OM Zion har selvsamme LeBron tidligere udtalt: - Hans smidighed og hurtighed slår mig. I forhold til, hvor stor og stærk han er, er det vildt imponerende, at han kan bevæge sig, som han gør. Alle kan se hans atletiske evner. Det er åbenlyst, det er vanvittigt, har LeBron James udtalt til det amerikanske sportsmedie ESPN. (Foto: Chris Graythen © Scanpix)
1 / 4

Pelicans tabte ganske vist kampen mod San Antonio Spurs 117-121, men de ellevilde tilskuere i New Orleans kvitterede for debutantens præstation ved at råbe "MVP" (mest værdifulde spiller, red.) ned mod Williamson.

Bare en smagsprøve

Ifølge Pelicans-cheftræner Alvin Gentry er der meget mere i vente fra Zion Williamson.

- Det, vi så, var bare en smagsprøve. Der er rigtig meget potentiale, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Williamson blev i 2019 valgt af New Orleans Pelicans som den første spiller i NBA-draften.

I draften skiftes klubberne fra den nordamerikanske basketliga til at håndplukke de bedste spillere fra amerikanske universiteter. Internationale spillere kan også blive valgt.

- Loftet er meget højt for ham, og han kan snart nå dertil, siger Pelicans-træneren.

19-årige Zion Williamson spillede i sin college-tid for Duke University.

/ritzau/