Europæisk eventyr er aflyst: Coronavirus sætter stopper for semifinale

Fiba Europe Cup, hvor danske Bakken Bears havde spillet sig i semifinalen, vil ikke blive færdigspillet.

Fiba Europe Cup, hvor danske Bakken Bears havde spillet sig i semifinalen, vil ikke blive færdigspillet. Det oplyser Fiba i en pressemeddelelse tirsdag. (Foto: Jason Getz © Scanpix)

Den danske basketballklub Bakken Bears får ikke mulighed for at færdiggøre sin flotte deltagelse i denne sæsons Fiba Europe Cup.

Det Internationale Basketballforbund (Fiba) har således valgt helt at droppe sæsonens turnering på grund af coronakrisen.

Det oplyser Fiba i en pressemeddelelse tirsdag.

Det aarhusianske basketballflagskib Bakken Bears havde formået at spille sig frem til semifinalen i turneringen, der ligger et niveau under den største europæiske turnering i Fiba-regi, Basketball Champions League.

Bakken Bears er forsvarende danske mestre og har i alt vundet 18 danske mesterskaber. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

I kølvandet på udbruddet af coronavirus var turneringen blevet udskudt til efteråret. Her skulle den have været afviklet som et Final 4-stævne på neutral bane. Men den er nu altså blevet helt afblæst.

Det blev besluttet ved et videomøde mandag, hvor Fiba-toppen deltog.

Også kvindernes EuroLeague og EuroCup er blevet afblæst.

Bakken Bears skal næste gang i aktion i september, hvor holdet spiller kvalifikation til Basketball Champions League.

Basketligaen herhjemme blev i marts ligeledes afblæst, og Bakken Bears blev kåret som dansk mester for fjerde sæson i træk.

I Fiba Europe Cup skulle Bakken Bears have mødt tyrkiske Bahçeşehir Koleji efter en sejr i kvartfinalen over Tsmoki-Minsk fra Hviderusland. Den anden semifinale stod mellem tyske Bayreuth og Pinar Karsiyaka fra Tyrkiet.

/ritzau/

Facebook
Twitter