Fisken hoppede af krogen for Bakken Bears i europæisk puljefinale

Bakken Bears tabte onsdag aften 124-125 til russiske Avdotor Saratov, men er klar til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup.

Bakken Bears og Darko Jukic tabte puljefinalen mod russiske Avdotor Saratov. (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

Bakken Bears kunne onsdag aften krone et forrygende europæisk efterår i FIBA Europe Cup.

På hjemmebanen i Aarhus skulle de danske mestre dyste om førstepladsen i puljen mod russiske Avdotor Saratov. En sejr på 11 point eller derover ville sikre Bakken Bears førstepladsen i puljen, der dog ikke fungerer som andet end en fjer i hatten.

Den ordinære spilletid endte 108-108, og det betød da heller ikke så meget for det samlede indtryk, at det var russerne, der i overtiden var en tand skarpere, da det hele skulle afgøres.

Begge hold var nemlig i forvejen kvalificeret til 1/8-finalerne, hvor lodtrækningen er fri, så alle kan møde alle.

Steffen Wich, cheftræner i Bakken Bears, ville dog gerne have sluttet puljen af i top.

- Vi gik efter sejren, men det handlede mest om, at drengene var på fisketur efter en af de store fisk - den sprang så af krogen til sidst, for vi havde gode muligheder i overtiden. Der var vi bare ikke skarpe nok, lyder det fra Steffen Wich.

Håber på et af de mindre hold

For anden sæson i træk er det dermed lykkedes Bakken Bears at nå frem til knockout-fasen i FIBA Europe Cup.

En præstation, som kan være lidt svær at fatte, når man tænker på den modstand og de budgetter, som holdet har været oppe mod.

Bakken Bears er med i hatten, når der torsdag trækkes lod til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup. (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

Allerede torsdag er der lodtrækning til 1/8-finalerne, og cheftræneren håber på at møde et hold fra de lidt billigere rækker, selv om den slags ikke længere eksisterer i turneringen.

- Det er helt vanvittigt, at vi har formået at spille os hertil igen, og nu må vi se, hvem der kommer op ad hatten. Jeg kunne personligt godt tænke mig et af de lavere rangerende hold, for der er stadig syv hold, der ligger nummer et ude i Europa, som vi kan trække, siger Steffen Wich, der kommer til at fokusere ekstra meget på de kommende europæiske kampe.

- Det har set rigtig fornuftigt ud for os i efteråret, og vi spiller noget positiv basketball, som publikum sætter pris på. I dag var det heller ikke 'live or die', men nu har vi så tre-fire uger, før 1/8-finalerne skal spilles. Det kommer nok til at gå lidt ud over vores tilgang til basketligaen, men sådan er det, siger Steffen Wich.

Facebook
Twitter