Fjer i hatten for Bakken Bears: Tidligere spiller nærmer sig NBA

DeVaughn Akoon-Purcell skiftede efter den danske basketsæson til USA, hvor han over sommeren har spillet sig tæt på NBA for Denver Nuggets.

Der er langt fra Vejlby-Risskov Hallen og den danske basketliga til USA og NBA, men over sommeren er distancen blevet en anelse kortere.

Efter sæsonafslutningen, med to år i bagagen som Bakken Bears spiller, fik amerikanske DeVaughn Akoon-Purcell muligheden for at forfølge drømmen om at spille i NBA - verdens bedste basketball-liga. Og den har han grebet.

Allerede i august kunne Denver Nuggets løfte sløret for, at de havde skrevet en to-vejs kontrakt med Akoon-Purcell. Det betyder, at han skal spille i NBA's udviklingsliga, G-League, og så har førsteholdet mulighed for at hente ham ind efter behov, hvis der opstår skader, eller de bare vil prøve ham af.

Et skifte, som Bakken Bears direktør, Michael Piloz, er utroligt stolt af.

- I dansk basketball er det jo helt uhørt, at en spiller går direkte fra Basketligaen til NBA. Det er ikke noget, der er sket før for os, og det er et fantastisk stempel af det, vi laver, siger Michael Piloz.

Han håber, at DeVaughn Akoon-Purcells succes på vippen af NBA giver andre spillere, med samme potentiale, lyst til at søge mod Bakken Bears.

- Det betyder, at spillerne kan se, at deres karriere ikke går i stå ved at skifte til Danmark. Tværtimod er der ingen begrænsninger for, hvor man kan havne, hvis man gør det godt. Nu er det bevist, at det kan lade sig gøre, siger Michael Piloz.

Du kan se et indslag med DeVaughn Akoon-Purcell øverst i artiklen.

Bakken Bears spiller i aften den første af to Champions League kvalifikationskampe mod de engelske mestre, Leicester Riders.

Facebook
Twitter