'Greek Freak' og Milwaukee Bucks kan vinde holdets første NBA-titel i 50 år

Milwaukee Bucks og Phoenix Suns spiller holdenes sjette kamp i finaleserien i NBA.

Milwaukee Bucks-spilleren Khris Middleton Giannis Antetokounmpo (i hvid) kan sammen med Bucks vinde klubbens første NBA-titel siden 1971. (Foto: © Ronald Martinez, Ritzau Scanpix)

Giannis Antetokounmpo.

Et fornavn, de fleste, der har været forbi en græsk feriedestination, kan udtale uden de store problemer.

Efternavnet er derimod en helt anden sag og var højst sandsynligt grunden til, at den græske basketballspiller fik kælenavnet The Greek Freak, da han tog til USA som teenager.

Hans atletiske evner og fantastiske boldbehandling trods højden på to meter og 11 centimeter er måske også en del af forklaringen.

Grækeren med det spøjse kælenavn og en historisk NBA-kontrakt på 228 millioner kroner kan i nat sikre sit hold, Milwaukee Bucks, klubbens første NBA-titel i 50 år. Siden 1971 er det samtidig kun lykkes holdet at spille sig i en finaleserie en enkelt gang før i år. Det var i 1974.

Du kan læse mere om Giannis Antetokounmpos rejse fra at være gadesælger i Athen til at være én af NBA's bedste spillere i linket herunder:

Og Bucks er snublende tæt på at vinde finaleserien efter at have leveret et stærkt comeback.

Phoenix Suns' cheftræner, Monty Williams, skal vinde i nat for at holde liv i NBA-titlen. (Foto: © Christian Petersen, Ritzau Scanpix)

Finalemodstanderen Phoenix Suns vandt de første to kampe i serien, hvorefter Bucks har vundet de seneste tre og altså bare mangler en enkelt fra at kunne kalde sig vinder. Finaleserien er nemlig bedst af syv kampe.

Den græske 'freak', der i 2019 og 2020 blev kåret til ligaens mest værdifulde spiller, MVP, har været en stor del af Bucks' succes i denne sæson. Således lavede han 32 point for sit hold i den seneste kamp, som Bucks vandt 123-119.

Det var dog efter kamp to og tre i finaleserien, at grækeren kom i et særdeles flot selskab med sine scoringer. I de to kampe i træk, lykkedes det ham nemlig at score 40 point eller mere, og det har kun seks spillere gjort før ham i NBA-finalerne: Michael Jordan, Jerry West, Rick Barry, LeBron James og Shaquille O’Neal.

Antetokounmpos præstationer i finaleserien har fået flere amerikanske medier til at udpege ham som vinder af titlen som finaleseriens MVP. Men selvom det ser godt ud for grækeren og Bucks, så vil han ikke på forhånd sende titlen til Milwaukee, hvor den sjette finalekamp spilles.

Giannis Antetokounmpo blev kåret til årets All Star-kamps mest værdifulde spiller, MVP. (Foto: © Dale Zanine, Ritzau Scanpix)

- Jobbet er ikke udført. Det er vi nødt til at indse. Vi er nødt til at forblive i nutiden. Det betyder ikke, at vi tager hjem på hjemmebanen og vinder kampe seks, sagde han på pressemødet efter sejren i kamp fem.

- Jeg har en følelse af, at vi ikke stopper. Vi stopper ikke. Selvom vi er bagud med 2-0 (i kampe, red.), bliver vi ved med at konkurrere.

Du kan høre Giannis Antetokounmpo fra pressemødet via linket:

Milwaukee Bucks' cheftræner, Mike Budenholzer, peger på hjemmepublikummet som en stor faktor i nattens kamp. Det fortalte han efter den femte finalekamp.

- At komme hjem til vores fans i Milwaukee, er en fantastisk mulighed for os. Men vi er nødt til at gå på banen og spille. Begge hold kommer til at gå på banen for at spille virkelig godt basketball.

- Vi bliver nødt til at konkurrere defensivt, og vi skal få spillerne til at spille sammen. Det er, hvad det handler om, sagde han på pressemødet.

The Greek Freak har kun spillet i NBA for Milwaukee Bucks, og det er derfor hans første mulighed for at vinde en NBA-titel. Det er han udmærket klar over, når kampen i nat muligvis kan blive afgørende.

- Det her er NBA-finalerne, så du er nødt til at give alt, hvad du har, siger han.

Den sjette finalekamp mellem Milwaukee Bucks og Phoenix Suns kan ses i nat klokken 3 dansk tid på TV2 Sport X.