NBA-stjerne har indledt jagten på en rekord, der end ikke giver mening for ham selv

LeBron James kan i denne sæson blive den mest scorende spiller nogensinde i verdens bedste basketball-liga.

LeBron James er 1,326 point fra at overhale Kareem Abdul-Jabbar som den mest scorende spiller i NBA. (Foto: © Jerome Miron, USA Today Sports)

Det er en af de mest eftertragtede rekorder i sportsverdenen. Og det giver ingen mening, at LeBron James med al sandsynlighed slår den.

Sådan udlægger den 37-årige basketballstjerne selv teksten.

Amerikaneren kan i løbet af denne sæson blive den mest scorende spiller i verdens bedste basketliga, NBA, nogensinde. Og det har Los Angeles Lakers-spilleren svært ved at fatte.

- Det giver ingen mening for mig. Men det er noget, der er større, end folk tror, siger LeBron James til mediet Los Angeles Times.

Natten til onsdag tog han hul på sin 20. sæson i ligaen, da han og Los Angeles Lakers lagde fra land med et nederlag til de forsvarende mestre, Golden State Warriors.

Men LeBron James var selvsagt blandt topscorerne og leverede 31 point for sit mandskab, hvilket sender ham op på en aktuel total på 37.093 point i NBA.

Fortsatte han med at levere som vanligt, overhaler han i slutningen af januar tidernes mest scorende spiller, Kareem Abdul-Jabbar, der fra 1969 1989 scorede 38.387 point i karrieren.

- Slår LeBron James rekorden, og det ligner det, at han gør, vil jeg være meget glad på hans vegne. Spillet bliver blot bedre, når sådanne rekorder slåes, siger rekordindehaveren Abdul-Jabbar ifølge ESPN.

Danske Peter Wang er en kende mere sikker. Han har fulgt og kommenteret NBA for TV2 Sport i mere end et årti. Og ifølge ham er det ikke et spørgsmål om, om LeBron James slår rekorden. Nej, det er et faktum - skriv det i kalenderen.

- Det er en vanvittig rekord, for den virkede længe uopnåelig, men nu fanger han Kareem Abdul-Jabbar, siger Peter Wang.

Rekorden er så tæt på, at LeBron James næsten kan røre ved den. (Foto: © Bill Streicher, USA Today Sports)

Som en rødvin. Bedre med årene

LeBron James har ikke blot været god til at score point, han har også været fænomenal til at opretholde et højt niveau i sine første 19 år i verdens bedste basketliga, forklarer NBA-kommentatoren.

Sidste år scorede han sit næsthøjeste pointgennemsnit i karrieren med over 30 point per kamp - til sammenligning scorede Abdul-Jabbar 24,6 point per kamp i løbet af sin karriere på 20 sæsoner.

- LeBron James er måske tudsegammel, men han er stadig en superstjerne. Du kan bygge et hold op omkring ham. Han er for vild, konstaterer Peter Wang.

Den danske kommentator er særligt imponeret over to ting ved basketstjernen; hans alsidighed og holdbarhed, som nu gør, at scoringsrekorden er inden for rækkevidde.

- Det er ikke noget med, at du skal være god til at score point. Du skal også have en karriere, som bare ikke stopper. Nu er det 20. sæson, og hans niveau er ikke dykket endnu, siger Peter Wang.

Et eller andet sted er det ifølge Peter Wang ubegribeligt, at han nu kan tage rekorden fra Kareem Abdul-Jabbar, da LeBron James ikke er kendt for at være en udpræget skytte.

- Det er særligt imponerende, fordi LeBron ikke er kendt for at score. Han er nok den bedste nogensinde til at se spillet og aflevere. Der er ikke nogen, der har været en bedre spilfordeler, end LeBron er, siger Peter Wang.

Derfor er LeBron James også højt på listen over flest målgivende afleveringer i NBA's historie, hvor han ligger nummer fire.

- Der er ikke noget, han ikke kan. I alle spillets facetter. Det er den største allround-spiller, vi nogensinde har set.

Men bliver LeBron James nogensinde hyldet som historiens bedste?

LeBron James (tv.) håber på at eje sit eget NBA-hold i fremtiden, ligesom Michael Jordan (th.) ejer Charlotte Hornets. (Foto: © Unknown)

Jordan vs. LeBron

Med den ultimative scoringsrrekord ude i horisonten er det svært ikke at sammenligne LeBron James med ham, som mange har som den største basketballspiller nogensinde, Michael Jordan.

Ikonet er for mange urørlig på toppen af basketverdenen. Ifølge Peter Wang er det en umulig diskussion at komme til bunds i, men han mener, at LeBron James efterhånden har en sag, når det kommer til at være alletiders bedste.

- Dét, der altid vil blive holdt imod ham, er, at LeBron James har været i finaler og tabt. Jordan var i seks finaler og vandt alle seks. Det er et argument, som du ikke kan modsige, men jeg kan godt forstå, hvis nogen synes, at James burde være den største nogensinde, siger Peter Wang.

Selv om de ikke har vundet lige mange titler, er der dog stadig masser at sammenligne udenfor sporten.

De har begge været hovedpersonen i hver sin Hollywood-film. De har begge deres eget tøj- og skobrand i samarbejde med Nike. Og de når begge langt ud over sportens grænser som kulturelle fænomener, siger Peter Wang.

- Lebron James er den første basketmilliardær målt på lønninger. Men man kan ikke blive større end Jordan, hvis man tænker på hans skomærke. Der vil han have en særstatus. Ligegyldigt hvad han gør, så kan han ikke fange Jordan, siger Peter Wang.

LeBron James bliver 38 år gammel til december og nærmer sig sin udløbsdato. Skulle man tro. For han har tidligere luftet sine tanker om minimum at fortsætte i ligaen til og med 2024, så han kan spille på samme hold som sin 18-årige søn, Bronny James.

Hvad der venter dernæst, har LeBron James også en plan for. Han vil ligesom Michael Jordan eje sit helt eget basketballhold i NBA - og helst skabe et nyt med base i Las Vegas.

- Vi har i årevis tænkt, 'hvornår er han ikke en dominerende faktor', men han virker langt fra færdig. Når han engang er færdig, vil det at eje et hold være the endgame for LeBron James.