Indsamling gør basketlandshold klar til EM-kvalifikation

Danmarks basketkvinder har indsamlet 245.000 på en uge, så holdet kan deltage i kvalifikationen til EM.

(Foto: FIBA Basket)

Efter en uges indsamling har det danske damelandshold i basketball sikret midler nok til at kunne deltage i kvalifikationen til europamesterskabet i 2021.

I løbet af en uge har landsholdet indsamlet 245.000 kroner, hvilket er 45.000 kroner mere end det beløb, man havde sat sig for at indsamle på fire uger.

Det oplyser Danmarks Basketball Forbund (DBBF) i en pressemeddelelse.

I tillæg har holdet sikret sig endnu flere penge ved at sælge et sponsorat til Danske Spil.

Det glæder landsholdsanfører Gritt Ryder, at indsamlingen langt har overgået forventningerne, og at holdet nu har fået en sponsor.

- Det er helt overvældende.

- Vi havde bare drømt om, at det danske basketballmiljø måske kunne hjælpe med at give os muligheden for at spille EM-kvalifikation med små donationer, og nu har en af de vigtigste organisationer inden for sport i Danmark, givet os muligheden for at få bedre vilkår og sportslig succes, siger hun.

Genoplivet sidste år

Kvindelandsholdet blev i 2018 genoplivet efter en årrække i dvale og vandt i suveræn stil den såkaldte Small Nations Cup, et EM for små basketnationer.

Direktøren i DBBF, Rasmus Winkel, sagde i sidste uge til DR, at damelandsholdet har niveauet til at kvalificere sig til EM.

- Vi har en forventning om, at pigerne kommer til at spille seriøst med om at kvalificere sig, men vi er jo ikke for alvor blevet testet på højeste niveau før.

- Vi tror på, at de har en rigtig god chance for at komme med til EM, sagde han til DR.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk