Kan bjørnen æde ørnen? Bakken jagter europæisk avancement mod portugisisk storhold

Det er vind eller forsvind, når Bakken Bears onsdag møder Benfica i FIBA Europe Cup.

Ryan Evans og resten af Bakken Bears-mandskabet er vant til at have kniven for struben. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

For tredje år i træk kan de forsvarende danske basketball-mestre fra Bakken Bears kvalificere sig til kvartfinalen i FIBA Europe Cup.

Det kræver en sejr onsdag aften, når portugisiske Benfica kommer på besøg i Vejlby-Risskov Hallen i den sidste og afgørende kamp i gruppespillet.

De to hold ligger a point i kampen om andenpladsen, men portugiserne har måske et lille psykisk overtag qua deres sejr på 11 point i det omvendte opgør.

Det var en kamp, hvor portugiserne dominerede Bakken-spillerne fysisk, selvom man ud fra de to holds maskotter, Benficas ørn og Bakkens bjørn, skulle tro, det ville være omvendt.

I stedet skal Bakken Bears-spillerne tage andre metoder i brug, fortæller cheftræner, Steffen Wich, der forklarer det med en helt tredje dyre-analogi.

- Når folk er lidt større, skal vi være mere aggressive. Sådan er det også, når man skal slås. Så vi skal tage initiativet og gøre som en lille hund og gø lidt højere. Vi skal eliminere deres højde- og styrkeforskel.

Lever for de her kampe

De lokale aarhusianske basketballhelte fra Bakken Bears har de seneste år leveret store præstationer på den europæiske scene.

For to år siden skrev holdet historie med en plads i semifinalerne efter lidt af et drama på udebane mod franske Le Portel.

Og erfaringen med kampe på den europæiske scene har hærdet holdet, mener Steffen Wich, der ser frem til endnu en potentiel gyser.

- Jeg tror, at vores mange skæbnekampe gennem de seneste sæsoner taler for, at vi godt kan gøre det her. Vi kan godt lide den her slags kampe, og jeg glæder mig.

Darko Jukic er en af de spillere, der kan være med til at sikre Bakken Bears en plads i kvartfinalen. (Foto: Kim Haugaard © Kim Haugaard Elsted Kirkevej 52 8520 Lystrup Mobil: 52435300 Mail: mail2@kims.one)

- Vi er ikke bange for at fejle. Det vigtigste er, at vi spiller en god kamp og giver den alt, hvad den kan trække, og det er jeg sikker på, at vi kommer til at gøre. Mere kan vi ikke gøre.

Som om Europa Cup-kampen ikke er nok, så venter der også en pokalfinale lørdag ude mod rivalerne fra Horsens, men den kamp er ikke svær at holde ude af tankerne.

- Den fylder ingenting. Det gør den onsdag klokken 21.30. Jeg er ikke bange for, at vi bruger for mange kræfter. Hvis jeg var det, skulle jeg lave noget andet. Nu gælder det Europa Cuppen, og det er det eneste, jeg tænker på. Når den er færdig, fokuserer vi på næste opgave.

Kampen mellem Bakken Bears og Benfica starter onsdag klokken 18.30.