Landsholdsspiller prikket på skulderen under opvarmning: 'Din kone skal føde'

Den danske basketballspiller Frederik Hougaard Nielsen spillede ikke kvartfinale mod Svendborg Rabbits i aftes.

Frederik Hougaard Nielsen har været en fast del af det danske basketlandshold i en årrække. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Prøv lige at hør her, kammerat.

Der er nogle ting i livet, du ikke skal gå glip af, og det her er absolut én af dem. Afsted med dig!

Der var klar besked i aftes fra Team FOG Næstveds sportschef, Thomas Foldbjerg, da han prikkede sin danske landsholdsspiller Frederik Hougaard Nielsen på skulderen under opvarmningen.

Hans kone, Line, var i røret. Hun skulle føde.

- Det er godt, at der er nogen, der kan tage beslutningen for én, når man ikke selv kan nosse sig sammen, siger Frederik Hougaard Nielsen dagen derpå til DR Sporten.

For det var ikke en hvilken som helst basketkamp, landsholdsspilleren var ved at varme op til i Svendborg. Det var en vind eller forsvind-kamp for hans klub Team FOG Næstved, der med et nederlag ville vinke farvel til semifinalebilletten.

- Det var den vigtigste kamp for os i år, så det var et miskmask af følelser. Jeg blev enormt glad, fordi nu var det nu. Min kone var gået ti dage over termin, men samtidig havde jeg dårlig samvittighed over at forlade holdet.

- Der var heldigvis fuld opbakning fra alle, om at nogle ting i livet er større end sporten, siger den 32-årige basketballspiller.

Kaninbil og pitstop i Slagelse

Men hvad gør man, når man er ankommet i spillerbus til Svendborg, og man hurtigst muligt skal hjem til en vordende mor i København?

Så spørger man hjemmeholdet Svendborg Rabbits' direktør Troels Mortensen om hjælp.

- Det var så fint, at Troels lånte os sin fine bil, så vi strøg afsted i Svendborg Rabbits-batmobilen. Jeg blev kørt til Slagelse, hvor min egen bil holdt parkeret, og så susede Thomas tilbage til Svendborg, og jeg hjem til min kone.

Frederik Hougaard Nielsen med sin førstefødte i armene. (Foto: © PRIVATFOTO)

Den 32-årige basketballspiller fortæller, at han var presset på turen fra Svendborg til København, hvor han bor med sin kone.

- Jeg nåede hjem til de sidste tre minutter af kampen på tv, mens min kone lå og havde veer. Vi fik timet veerne, og så var det ellers afsted, siger han.

Parret kørte mod fødselsafdelingen i Hillerød, hvor de i løbet af aftenen havde fået kyndig vejledning.

- Vi var på hospitalet 21.30 og babyen var ude 23.55, så jeg skulle ikke have spillet meget af den basketballkamp, før jeg ikke havde nået det. Det var lige i sidste udkald. Men det endte lykkeligt, siger Frederik Hougaard Nielsen.

Derfor var det en følelsesmæssig påvirket far, som DR Sporten talte i telefon med tirsdag middag.

- I dag er jeg selvfølgelig lidt træt, men også meget taknemmelig over den venlighed, jeg oplevede. Der er et par stykker, som jeg skylder en stor, stor tak i det her. Blandt andre Thomas og Troels (sportchef i Næstved og Svendborg Rabbits-direktør, red.), siger han.

Exit betyder tidlig sommerferie

Det var en tæt kamp, som Frederik Hougaard Nielsen gik glip af. Det bølgede frem og tilbage, men i sidste ende trak Svendborg Rabbits sig sejrrigt ud af opgøret 102-97 og avancerede derfor til semifinalen.

Med et samlet nederlag på 0-3 i kvartfinaleserien til Svendborg er der nu sommerferie for Næstved-spillerne og den nybagte far, Frederik Hougaard Nielsen, der havde satset på at spille en kamp 4 allerede torsdag.

Team FOG Næstved måtte også undvære deres anden danske landsholdsspiller Philip Hertz, der havde karantæne. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

- Som basketballspiller i Danmark er man enormt privilegeret, så der havde været tid til at jonglere begge dele (familieliv og arbejde, red.).

- Jeg er superærgerlig over, at vi ikke skal spille på hjemmebane i Næstved på torsdag. Det var en tæt kamp, og det lød som om, at drengene havde lagt alt i det, men nogle gange er det bare ikke nok.

Første opgør gik i overtid, andet opgør tabte Næstved med syv point og mandag aften tabte holdet fra Sydsjælland med fem point.

- Vi må erkende, at Svendborg var det bedste hold. Der er desværre ikke så meget at rafle om, når de vinder 3-0. Desværre trak de det længste strå, cadeau til dem og alt muligt held og lykke i semifinalen, siger Frederik Hougaard Nielsen.