NBA-spiller sprænger coronaboblen: Betaler prisen for at bestille take-away

Sacramento Kings' Richaun Holmes er i karantæne efter at have bestilt take-away til NBA-boblen i Disney World.

Richaun Holmes (22) skal ti dage i karantæne efter at have bestilt mad til den såkaldte NBA-boble i Disney World, Florida. (Foto: Bill Streicher © USA Today Sports)

Findes der en pris, som er for høj, hvis man virkelig har lyst til take-away?

Tilsyneladende ikke, hvis man er Sacramento Kings' Richaun Holmes.

NBA-spilleren er ligesom sine kollegaer for tiden i Florida for at genoptage verdens største basketball-liga. Derfor er spillere og trænere fra de 22 NBA-hold flyttet ind i Disney World i Florida i tre måneder. Florida er en af de hårdest ramte amerikanske stater af coronapandemien.

Af samme årsag skal spillere og ledere leve op til en gigantisk protokol med sikkerhedshensyn, så 'boblen' ikke bliver forurenet med potentielle smittekilder.

Mange af NBA-spillerne har sidenhen på sociale medier brokket sig over forholdene, hvor især maden tilsyneladende har været kritisabel.

Og så må man jo tage sagen i egen hånd, som Richaun Holmes.

Holmes brød nemlig reglerne, da han besluttede sig for at gå efter en anden menu, end den der blev serveret i NBA-boblen. I stedet bestilte han take-away, som blev leveret til ham uden for området. Den slags koster.

Da nyheden nåede frem til de mange NBA-officials, der i døgndrift overvåger spillernes gøren og laden, blev der med det samme afregnet, og Richaun Holmes måtte øjeblikkeligt gå i karantæne i ti dage.

Og så er der jo ikke andet at gøre end at lægge sig fladt ned og undskylde.

- Efter den oprindelige karantæneperiode overtrådte jeg kort og tilfældigt NBA-boblens ydre grænse for at modtage take-away. Jeg er i øjeblikket i karantæne og har ottte dage tilbage.

- Jeg undskylder for min handling og glæder mig til at vende tilbage til mine holdkammerater, skriver Richaun Holmes på Twitter.

  • Indgangen til Walt Disney World i Florida, hvor de 22 NBA-hold er indespærret af egen fri vilje. (Foto: Joe Burbank © TNS)
  • Toronto Raptors, det forsvarende mesterhold, ruller rundt bag murene. (Foto: TORONTO RAPTORS)
1 / 2

To testet positive

Det er dog ikke uden årsag, at NBA slår hårdt ned på de, der tegner uden for de nøje opmålte streger i Disney World.

Den 1. juli var 19 spillere på tværs af holdene testet positive for coronavirus, og mandag blev der fanget to nye tilfælde.

Ligaens mest værdifulde spiller i 2017, Russel Westbrook fra Houston Rockets, meldte selv ud mandag, af han var blevet testet positiv, og derfor vil han først slutte sig til sine holdkammerater i Florida om to uger.

NBA-spillerne ankom i sidste uge, men kan godt vænne sig til omgivelserne, hvis ellers deres respektive hold formår at nå langt i slutspillet. Planen er, at finalerne skal være spillet den 13. oktober.

Facebook
Twitter