NBA-stjerne og 3,2 millioner fans vil have Kobe Bryant som NBA-logo: 'Han er mere end bare en inspiration'

NBA-stjernen Kyrie Irving har udtrykt sit ønske om at få Kobe Bryants silhuet på NBA-logoet.

Kobe Bryant, Gianna Bryant og de syv andre personer i helikopteren omkom efter ulykken den 26. januar 2020. (Foto: Robert Hanashiro © Scanpix)

For præcis 13 måneder siden sendte et helikopterstyrt lige uden for Los Angeles chokbølger igennem USA og resten af verdenen.

Den 41-årige basketball-legende Kobe Bryant, datteren Gianna Bryant og syv andre personer omkom i en helikopterulykke. Sammen havde de sat kurs mod en basketballkamp, hvor Gianna skulle spille, og farmand Kobe skulle dirigere fra sidelinjen.

De efterfølgende mindehøjtideligheder og hyldester af superstjernen vidnede om, hvor stor en betydning legenden havde haft for sporten i hele verden. En meget bevæget Michael Jordan sagde blandt andet følgende til den officielle mindehøjtidelighed for et år siden:

- Da Kobe Bryant døde, døde en del af mig.

For to dage siden - på dagen for mindehøjtidelighedens årsdag – hyldede basketball- og Brooklyn Nets-stjernen Kyrie Irving endnu en gang Kobe Bryant med et ønske og en idé på instagram, der allerede så dagens lys kort efter ulykken for et år siden.

Ønsket var simpelt.

Den ikoniske silhuet af Los Angeles Lakers-koryfæet Jerry West på NBA-logoet skal udskiftes med en silhuet af Kobe Bryant.

Jerry West, der er i NBA's Hall of Fame, har været silhuetten i NBA-logoet siden 1969. Det var West, der som sportsdirektør hentede Kobe Bryant til Lakers i 1996. (Foto: JEENAH MOON © AFP/Ritzau Scanpix)

Instagram-billedet, som forestillede det klassiske NBA-logo, men med Bryant som frontfigur, var ledsaget af Kyrie Irvings ønske.

- Jeg er ligeglad med, hvad andre siger, det skal ske. Sorte konger byggede ligaen, skrev han som billedtekst.

Og han er bestemt ikke alene om ønsket. Idéen om at udskifte logoet opstod kort efter Bryants død, hvor en online underskriftsindsamling ville udødeliggøre ham for evigt ved at få ham på logoet. 3,2 millioner mennesker har indtil nu skrevet under. Et tal, der stiger hvert eneste minut.

Kobe Bryant har med sit hold Los Angeles Lakers vundet NBA fem gange. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

En mentor for Irving

Kyrie Irving forklarede sit ønske på sit hold Brooklyn Nets' pressemøde efter fredagens NBA-sejr over Orlando Magic på 129-92.

- Som en indfødt sort mand, en indfødt sort konge, er det en del af mit ansvar at fortsætte med at skubbe vores kultur frem, sagde Irving.

- Jeg ved, at det (Bryant som logo, red.) sandsynligvis blev mødt med mennesker, der elsker idéen, og mennesker, der kan ikke kan lide den. Mit mål er at hylde det eksempel, som blev sat af den mand.

Det er NBA- og LA Lakers-legenden Jerry West' silhuet, som er at finde på NBA-logoet i dag, og som har været en del af logoet siden 1969. Faktisk var det Jerry West, der i sin tid som sportsdirektør, hentede Kobe Bryant til LA Lakers i 1996.

- Han var en mentor for mig. Han er mere end bare en inspiration. Jeg tog en masse viden og visdom fra den fyr. Han er altid omkring mig, siger Kyrie Irving. (Foto: Raj Mehta © Scanpix)

Og det er bestemt ikke for at være respektløs overfor de store spillere i NBA's historie, at Irving har foreslået Bryant som et nyt logo. Det understregede han fredag.

- Jeg vil ikke miskreditere nogen af vores andre historiske spillere, der har gjort fantastiske ting for ligaen. Jeg miskrediterer ingen, når jeg siger, at Kobe skal være logoet.

- Han var en mentor for mig. Han er mere end bare en inspiration. Jeg tog en masse viden og visdom fra den fyr. Han er altid omkring mig.

Men skal man tro Washington Post, så er det ikke en beslutning, som NBA har planlagt at tage lige foreløbigt. En person tæt på NBA har til Washington Post fortalt, at 'der ikke har været seriøse diskussioner om at ændre et logo, som NBA er komfortabel med.'

Indtil videre må Kyrie Irving derfor nøjes med, at den amerikanske basketball-ligas All Star MVP-pris (prisen for ligaens mest værdifulde spiller ved All Star-eventet, red.) fra seneste sæson blev opkaldt efter Kobe Bryant.

En pris, Bryant selv vandt fire gange.

Facebook
Twitter