Nykåret mestertræner: ’En ikke-følelse’

Bakken Bears er blevet kåret til danske mestre, selvom sæsonen ikke er færdigspillet

Torsdag fik Bakken Bears tildelt det danske mesterskab. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Først blev landets bedste basketliga afbrudt på grund af coronavirusset, og siden blev sæsonen erklæret for afsluttet. Nu er Bakken Bears så blevet kåret til danske mestre, da de var bedst i den del af grundspillet, der trods alt var blevet afviklet.

Cheftræneren hos de nyslåede danmarksmestre, Steffen Wich, har prøvet at blive dansk mester et par gange før, men alligevel, så står det seneste mesterskab som en helt særlig oplevelse for ham.

- Det første er jo altid specielt, og så må jeg sige, at det sidste her er desværre også specielt, men på en meget mærkværdig måde.

- Det er jo en ikke-følelse. Det er en historiebogsdogmatik, der skal overstås, siger Steffen Wich om sit 12. danske mesterskab som træner.

Steffen Wich poserer med DM-trofæet foran rådhuset i Aarhus, hvor der normalt er godt gang i trafikken.

Profiler rejst hjem

Det var klubberne i ligaen, der havde opfordret Danmarks Basketball Forbund (DBBF) til at kåre Bakken Bears som danmarksmestre. En opfordring forbundet valgte at følge. Netop opfordringen fra de andre klubber er noget, Steffen Wich har respekt for.

Under normale omstændigheder ville et vundet mesterskab blive fejret med pokaloverrækkelse og jubel efter finalen. Men sådan bliver det ikke denne gang.

Flere af Bakken Bears udenlandske profiler er hjemrejst på grund af coronavirussets hærgen, mens resten af truppen ikke mødes for at markere mesterskabet, og det ærgrer Steffen Wich.

- Den her titel er jo ikke min, det er spillernes. Det er dem, der har kæmpet og svedt for det her.

- Det er de spillere, der har kæmpet for det her, der ikke får lov til at prøve det, at løfte pokalen på det rigtige tidspunkt. Der er jo ingen garantier for, at vi havde vundet den, men der er i hvert fald garanti for, at spillerne hellere ville have spillet for at vinde den end at få den på den her måde, siger han.

Stadig fortjent titel

På trods af den noget anderledes og uventede afslutning på sæsonen, så kan Bakken Bears-chefen godt finde lyspunkter i den netop overståede sæson.

- Vi ved godt, at det her var en skrivebordstitel til historiebøgerne, men derfor har spillerne stadig fortjent det.

- Jeg tror, at alle hold glæder sig over, at den danske liga var så skarp i år. Det må vi da kæmpe om igen næste år. Jeg vil drikke min bourbon her i sommerhuset, og så er vi klar til næste sæson, siger han.

Udover nu at kunne kalde sig dansk mester, så sikrede Bakken Bears sig også den danske pokaltitel og en semifinaleplads i FIBA Europe Cup i løbet af sæsonen.

FIBA Europe Cup er suspenderet resten af sæsonen, så i skrivende stund er det uvist, hvornår Bakken Bears skal spille deres semifinaler.