Politiet til Kobe Bryant-fans: Hold jer væk fra ulykkessted

Det er endnu uklart, hvorfor en helikopter styrtede ned og dræbte ni personer.

I forvejen kæmper myndighederne med dårligt vejr og et ulykkessted i et svært fremkommeligt terræn.

Men nu er sørgende fans også begyndt at ankomme til stedet, hvor den amerikanske basketball-stjerne Kobe Bryant sammen med otte andre personer i aftes blev dræbt i et helikopterstyrt.

- Det er et logistisk mareridt, da ulykkesstedet er svært tilgængeligt, fortalte politichef ved Los Angeles Politi, Alex Villanueva, på et pressemøde i nat dansk tid.

- Og nu må vi også håndtere sørgende fans, der ikke blot er ankommet til byen, men også til selve nedstyrtningsstedet. Og vi må gentage, at det er et forbudt område, sagde politichefen om den bjergside, der ligger ved byen Calabasas cirka 40 kilometer vest for Los Angeles.

  • Kobe Bryant vandt fem gange NBA for Los Angeles Lakers, som han repræsenterede fra 1996 til 2016. 18 gange er han blevet All Star-spiller. I sin afskedkamp lavede han svimlende 60 point i Lakers' 101-96-sejr over Utah Jazz. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)
  • NBA-legenden Kobe Bryant bliver mindet på en væg i Los Angeles efter sin død i et helikopterstyrt. Ni personer mistede livet - heriblandt også Kobe Bryants 13-årige datter. (Foto: APU GOMES © Scanpix)
  • Helikopteren styrtede i tåget vejr i Calabasas tæt ved Los Angeles. 41-årige Kobe Bryant spillede i hele sin karriere for klubben Los Angeles Lakers. (Foto: mark Ralston © Scanpix)
  • I 2018 vandt Kobe Bryant sammen med illustratoren Glen Keane en Oscar for bedste animerede kortfilm. "Dear Basketball" er baseret på det åbne brev, som Kobe Bryant skrev i 'The Players' Tribune', da han annoncerede sit karrierestop i 2015. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)
  • Kobe Bryant blev født i Philadelphia, men takket være faderens basketballkarriere flyttede han som seksårig med familien til Italien. Statsborgerskabet forblev dog amerikansk, og Kobe Bryant var senere med til at vinde to olympiske guldmedaljer med USA's basketballlandshold. (Foto: Nicolas ASFOURI © Scanpix)
  • I 2003 blev Kobe Bryant beskyldt for seksuelt overfald på en 19-årig hotelansat. Sagen endte med en offentlig undskylding fra Kobe Bryant til den unge kvinde, som han desuden indgik forlig med i et civil søgsmål. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)
  • Overalt i Los Angeles er folk mødt op for at mindes byens store basketballhelt Kobe Bryant, der søndag mistede livet i et helikopterstyrt. Her bliver der lagt blomster ved LA Live plaza foran Staples Center i Los Angeles, Kobe Bryants gamle hjemmebane. (Foto: APU GOMES © Scanpix)
  • Graffiti overalt i byen minder indbyggerne i Los Angeles om, at de søndag mistede basketballlegenden Kobe Bryant, der blot blev 41 år. (Foto: ADAM S DAVIS © Scanpix)
1 / 8

Det vil tage uger at efterforske

Ved styrtet blev den 41-årige Kobe Bryant og hans 13-årige datter dræbt. Politiet er i gang med at identificere de andre omkomne.

Ifølge people.com er en kvindelig basketballtræner bekræftet dræbt i styrtet.

- Det her (efterforskningen, red.) kommer ikke bare til at tage dage, men uger, fortalte Alex Villanueva på pressemødet.

Ulykkesstedet dækker et område på cirka 100 gange 100 meter på en stejl bakkeside, og myndighederne har indført flyveforbud over området.

Årsagen til ulykken er endnu uklar, men myndighederne siger, at der var tåge og dårlig sigtbarhed, da ulykken skete. Faktisk var vejrforholdene så dårlige, at ingen af politiets egne helikoptere var i luften på det tidspunkt.