Sportsstjerner forlader deres familier og flytter sammen i Disney World

USA’s største basketball- og fodboldligaer genoptager sæsonerne i en isoleret sikkerhedszone i Disney World.

På grund af coronavirus blev NBA-sæsonen i marts sat på pause. Nu skal sæsonen spilles færdig i Disney World, hvor holdene nu skal bo, træne og spille kampe. (Foto: THRILL GEEK © Scanpix)

Som barn har mange nok haft drømmen om at besøge Disney World. Et slaraffenland af forlystelser og candyfloss, hvor Anders And, Mickey Mouse og alle deres venner bor. Og forestil dig så, at du fik lov til ikke bare at komme på besøg, men at du faktisk flyttede ind, og Disney World blev dit nye hjem.

Det gør det nu for verdens bedste basketball-spillere. For at genoptage verdens største basketball-liga, NBA, flytter spillere og trænere fra 22 NBA-hold ind i Disney World i Florida i tre måneder.

På grund af coronavirus blev NBA-sæsonen i marts sat på pause. Nu skal sæsonen spilles færdig i Disney World, hvor holdene skal bo, træne og spille kampe. Alt sammen i en isoleret zone i Disney World, hvor kun personer fra NBA-holdene og Disney World-personale må færdes.

Det kan lyde som en barnedrøm at have Disney World for sig selv. Ingen andre gæster på hotellerne og restauranterne. Men det betyder også ingen tilskuere til kampene. Og heller ingen familie.

NBA-spillerne tjekker ind i Disney World i starten af juli for at genoptage træningen og færdigspille sæsonen. På grund af corona-sikkerheden ønsker NBA, at spillerne ikke forlader deres Disney World-boble undervejs, og først i slutningen af august får et begrænset antal familiemedlemmer og gæster lov til at besøge spillerne i Disney World. I næsten to måneder må NBA-spillerne og øvrigt personale altså undvære deres familier.

NBA rykker fra juli til oktober fra de normale hjemmebaner rundt om i USA til Disney World, hvor alle NBA-spillere sammen skal bo, træne og spille kampe. (Foto: TANNEN MAURY © Scanpix)

Det er unægteligt en spektakulær redningsaktion, som NBA har sat i værk. Men hvordan kan verdens største basketball-turnering overhovedet flyttes til Disney World? Skal spillerne løbe rundt og drible og dunke blandt karruseller og slush ice-maskiner?

Nej. I forlængelse af Disney Worlds enorme forlystelsespark i Florida ligger der nemlig et 89 hektar stort sportsanlæg med basketball-, fodbold-, volleyball- og baseball-baner.

Ifølge Faron Kelley, som er vicepræsident for ESPN Wide World of Sports, som sportsanlægget i Disney World hedder, kan anlægget mønstre 20 basketballbaner.

Men Disney World bliver ikke kun forvandlet til den nye hjemmebane for verdens bedste basketballspillere. Samtlige 26 klubber fra USA’s bedste fodboldliga, MLS, tager også turen til Disney World og flytter ind hos Peter Plys, Snehvide og alle de andre i Disney-slænget.

- Muligheden for at have alle 26 klubber i et kontrolleret miljø, gør det muligt for os at sørge for vores spilleres, træneres og personales sikkerhed og sundhed, når vi genoptager kampene, siger MLS-kommissær Don Garber.

Fra 8. juli til 11. august spiller de 26 MLS-klubber turnering i Disney World.

Fra 7. juli til 13. oktober har NBA hjemmebane i Disney World. Det endelige kampprogram er endnu ikke på plads, da sundheds- og sikkerhedsprotokollerne endnu ikke er helt på plads.

Facebook
Twitter