Topklub trækker herreholdet fra basketligaen

For at undgå konkurs vil der fremover kun blive satset på kvinderne i Hørsholm 79ers.

Fra næste sæson vil Hørsholm 79ers ikke være at finde i Basketligaen. Klubbens herrehold rykkes ned i 1. division for at undgå konkurs. (Foto: Annelene Petersen © Scanpix)

Når sæsonen er slut i basketligaen, er det også slut for herrerne i Hørsholm 79ers. Den danske topklub må efter flere år med underskud på driften sande, at der ikke er råd til at have et elitehold hos både kvinderne og herrerne.

For at undgå konkurs har klubben derfor valgt at ofre herreholdet, der lige nu er på fjerdepladsen i basketligaen. Men til næste sæson er herreholdet trukket ud af ligaen og skal i stedet spille 1. division.

- Vi er løbet tør for penge i pengekassen. Det er ikke noget der er sket akut, vi har i de sidste flere år leveret underskud i driftsselskabet. Men vi er nået til et punkt hvor vores gæld bliver så signifikant at vi ikke kan fortsætte. Vi havde alternativet at gå konkurs meget snart eller lave en redningsplan, så vi kunne betale hvad vi skylder. Det har blandt andet betydet at vi har måttet trække vores ligahold hos herrerne ud af ligaen, siger direktør Peter Damm til DR.

- Det er svært at skaffe sponsorater og indtægter i det hele taget. Man kan se, hvad der sker i Lyngby Boldklub, i håndbold og i ishockey. Vi har ikke haft overdrevne ambitioner sportsligt, men det er ikke lykkedes at skaffe de sponsorindtægter. Derfor har vi ikke kunnet lave et produkt, der er attraktivt, siger han.

Efterladt af ledelse

De fleste spillere har kontraktudløb efter sæsonen, men nyheden mødes alligevel med skuffelse og utilfreds blandt spillerne. Man ærgrer sig over, at nyheden kommer midt i sæsonen og inden det vigtige slutspil.

- Det er virkelig en mærkelig situation at være så tæt på klimaks i sæsonen, og så skal det pludselig handle om ens fremtid. Det kommer som et kæmpe chok for os allesammen og gør, at fokus er et andet sted, siger Hørsholm-spiller Mikael Vincents Nielsen til DR.

- Nu er vi blevet efterladt på en øde ø af klubbens ledelse, så nu skal vi ikke spille for nogen udadtil i klubben. Vi skal kun spille for os selv - mere end vi har gjort før, siger han.

Hørsholm 79ers’ herrehold er nummer fire i grundspillet inden sidste kamp og står dermed med gode kort på hånden til playoff-kvartfinalerne. Kvindeholdet fra Hørsholm fører Dameligaen med tre kampe tilbage.

Facebook
Twitter