Traditionsklub trækker herre- og damehold fra ligaerne

Basketballklubben Sisu vil ikke længere lege med i toppen af dansk basketball, meddeler klubben.

Sisu trækker sig fra både mændene og kvindernes bedste række. (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

Basketballklubben Sisu dropper at spille i de bedste rækker med klubbens herre- og damehold.

Det meddeler klubben i en pressemeddelelse og angiver udviklingen i dansk topbasket, hvor der skal investeres større økonomiske beløb for at begå sig, som årsagen til beslutningen.

- Sisu er nu nået til det punkt, hvor vi ønsker at prioritere anderledes. Toppen af dansk basketball har gennemgået en stor udvikling de seneste par år, hvor niveauet er blevet løftet betragteligt i kvalitet og opsætning.

- Desværre er meget af den udvikling baseret på udenlandsk talentmasse, hvilket har genereret et stadigt stigende behov for at investere i både danske og udenlandske spillere.

- Vi mener ikke, det harmonerer med vores selvopfattelse som en frivillig, drevet forening, skriver klubben blandt andet.

Massevis af mesterskaber

Derfor har Sisus bestyrelse onsdag aften besluttet, at klubbens hold ikke længere skal være en del af herrernes Basketliga samt Dameligaen.

- Vi takker vores spillere, stab og frivillige kræfter for den store indsats. Vi ønsker de tilbageværende hold i Dameligaen og Basketligaen held og lykke med den kommende sæson, lyder det i meddelelsen.

Sisus herrer sluttede på sjettepladsen i grundspillet i den forgangne sæson, og klubben tabte til Svendborg i kampen om bronzemedaljer.

Klubbens kvinder sluttede næstsidst i grundspillet, og kvartfinalerne blev endestation i slutspillet.

Gentofteklubben hører til en af de kendte, danske basketballklubber, og Sisu blev dannet i 1954.

Klubbens bedste herrehold har 11 gange vundet DM-guld, kvinderne har vundet DM 20 gange men nu kaster man altså håndklædet i ringen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter