Trump, Obama og Neymar: Kobe Bryant bliver mindet kloden rundt

Basketballikonet Kobe Bryants dødsfald i en helikopterulykke har affødt reaktioner fra nær og fjern.

Barack Obama og Kobe Bryant under et event i 2013. (Foto: Jewel SAMAD © Scanpix)

En af USA's største sportsikoner - basketball-legenden Kobe Bryant - mistede søndag livet i en helikopterulykke uden for Los Angeles.

Dødsfaldet har allerede, i minutterne efter at meldingen blev bekræftet af de amerikanske myndigheder, udløst mange reaktioner fra hele verden.

Her følger et lille udpluk af reaktioner på de sociale medier:

Donald Trump, USA's præsident

- Kobe Bryant var, selv om han i sandhed var en af historiens bedste basketballspillere, kun ved at begynde sit liv. Han elskede sin familie og havde en stærk passion for fremtiden. Tabet af hans smukke datter Gianna gør øjeblikket endnu mere hjerteskærende.

Barack Obama, tidligere præsident i USA

Bryant og Obama ses her sammen i 2009, da LA Lakers blev inviteret til Det hvide hus efter holdets mesterskab i NBA. (Foto: JIM YOUNG © Scanpix)

- Kobe var en legende på banen og havde kun lige begyndt det, der kunne have været en mindst lige så meningsfuld anden halvleg.

Michael Jordan, NBA-ikon

Michael Jordan og Kobe Bryant under en NBA-all star-kamp. (Foto: ALAN MOTHNER © Scanpix)

- Jeg er i chok over de tragiske nyheder om Kobes og Giannas død. Ord kan ikke beskrive den smerte, jeg føler. Jeg elskede Kobe, han var som en lillebror for mig. Vi plejede at tale sammen ofte, og jeg vil savne de samtaler meget. Han var en benhård spiller, en af de bedste, og et kreativt talent.

Justin Bieber, canadisk popstjerne

Justin Bieber mindes Kobe Bryant. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

- Jeg er knust over disse nyheder, du var en sand legende og ven. Hvil i fred, Kobe Bryant, mine tanker og bønner går til din hustru og dine børn, skriver Bieber på Instagram.

Neymar, brasiliansk fodboldspiller

Neymar laver håndtegn og mindes Kobe Bryant efter sin scoring i sejren over Lille.

Efter at have scoret i en kamp for sin klub, Paris Saint-Germain, mindedes den brasilianske angriber Kobe Bryant søndag aften. Neymar lavede håndtegnet '24 - det nummer, Bryant spillede i hele sin karriere - og sendte derefter et kys til himlen.

Tiger Woods, amerikansk golfstjerne

Tiger Woods regnes som den bedste golfspiller i historien. (Foto: Donald Miralle © Scanpix)

- Det er et chok for alle. Uforståeligt sørgeligt. En af de mest triste dage. Han brændte varmt (for basketball, red.). Han havde en trang til at vinde. Han bragte den til hver eneste kamp i begge ender af banen. Ikke mange andre spillere kan siges at have gjort det igennem NBA's historie.

Tom Brady, quarterback i NFL-klubben New England Patriots

- Vi savner dig allerede, Kobe.

Wayne Gretzky, ishockeylegende

- Janet (hustru, red.) og jeg har ingen ord, der kan beskrive vores chok og sorg over Kobe Bryants tragiske dødsfald i dag. Jeg beder for ham og hans familie.

Reese Witherspoon, oscarbelønnet skuespiller

Skuespilleren Reece Witherspoon sender også sin medfølelse til Kobe Bryant efterladte. (Foto: Monica Almeida © Scanpix)

- Jeg er knust over at høre om Kobe Bryant. En ekstraordinær atlet og en virkelig rar og fantastisk mand. Sender kærlighed, bønner og medfølelse til hans familie - også til hele hans NBA-familie.

Kareem Abdul-Jabbar, NBA-ikon og tidligere spiller for blandt andet Los Angeles Lakers

Kareem Abdul-Jabbar står ved siden af skuespilleren Harrison Ford forud for en baseball-kamp i LA. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

- De fleste mennesker vil mindes Kobe som en storslået atlet, der inspirerede en hel generation af basketballspillere. Men jeg vil altid huske ham som en mand, der var meget mere end en atlet.

Kilder: Twitter, Instagram, CBS Sport, Reuters og AFP.

/ritzau/