'Uacceptabelt. Fuldstændig uacceptabelt': NBA-spiller suspenderes for jødefjendsk kommentar i computerspil

NBA-holdet Miami Heat har suspenderet Meyers Leonard på ubestemt tid for nedsættende sprogbrud om jøder, da han streamede computerspillet Call of Duty.

Leonard Meyers (tv.) er blevet suspenderet af sit NBA-hold Miami Heat på ubestemt tid. (Foto: Jasen Vinlove © Scanpix)

Tænk før du taler, har altid været et godt råd. Især hvis 58.000 personer lytter med.

NBA-spilleren Meyers Leonard er en flittig gamer, som streamer sine aktioner i krigsspillet Call of Duty ud via tjenesten Twitch til tusindvis af seere.

Tirsdag var ingen undtagelse, da den 29-årige amerikaner igen gik online, men efterfølgende begyndte et klip herfra at cirkulere på internettet.

Her hører man Leonard sige 'fucking kike bitch' om en modspiller. 'Kike' er et ord, som bruges nedsættende om jøder, og det antisemitiske sprogbrug fik Leonards arbejdsgiver Miami Heat til at reagere prompte og suspendere ham på ubestemt tid.

- Miami Heat fordømmer på det kraftigste alt hadefuldt sprogbrug. Meyers ord var forkerte og vi vil ikke tolerere det sprog fra nogen associeret med vores forretning. At høre det fra en Miami Heat-spiller er især skuffende og sårende for alle dem, der arbejder her, for Sydflorida, Miami Heat og NBA, skriver klubben på sin hjemmeside.

Miami Heat har været ejet af den jødiske milliardær Micky Arison siden 1995.

- Vi er lige blevet opmærksomme på videoen og er i færd med at indsamle flere oplysninger. NBA fordømmer utvetydigt alle former for hadefuldt sprogbrug, lyder det fra NBA-talsmand Mike Bass om episoden, som også andre i miljøet har fordømt.

- Uacceptabelt. Fuldstændig uacceptabelt, siger Scott Brooks, der er headcoach for Washington Wizards.

Meyers Leonard (tv.) har spillet ni sæsoner i NBA for Portland Trail Blazers og Miami Heat. (Foto: Jasen Vinlove © Scanpix)

Leonard selv har frigivet et skriv sent tirsdag aften, hvor Heat-spilleren påstår, at han 'ikke vidste, hvad ordet betød'. Han understreger dog samtidig, at hans uvidenhed på ingen måde er en undskyldning.

- Jeg er dybt ked af at have brugt et antisemitisk udtryk under et livestream forleden, skriver Meyers Leonard.

- Det er ikke et rigtigt billede af, hvem jeg er, og jeg vil gerne sige undskyld til familien Arison (ejere af Miami Heat, red.), mine holdkammerater, trænere, kontoret, alle andre associeret med Miami Heat og til min familie, vores loyale fans og andre i det jødiske samfund, som jeg har gjort kede af det. Jeg lover at forbedre mig og ved, at mine fremtidige handlinger bliver bedre end mit brug af det ord, skriver NBA-spilleren.

Blev stående, da holdkammerater tog et knæ

Ved siden af sin NBA-karriere har Meyers Leonard investeret forholdsvis massivt i esport og for to år siden kastede han blandt andet penge i organisationen FaZe Clan.

De har imidlertid nu - ligesom andre i gaming-industrien - været ude og tage afstand fra Meyers.

- Vi er utroligt skuffede over at høre Meyers' stream i dag. FaZe tolererer ikke hadefuldt eller diskriminerende sprogbrug af nogen slags, lyder det på Twitter.

Også Astro Gaming, Scuf Gaming og Origin PC har offentligt været ude og 'cutte' båndene til Meyers Leonard.

Det er ikke første gang, at Miami Heat-spilleren trækker overskrifter. I august var han den første af flere spillere til at blive stående under nationalmelodien, da NBA-spillerne ellers i samlet flok tog et knæ i protest over raceulighederne i USA.

Meyers' bror har som del af USA's marinekorps været udsendt to gange til Afghanistan, og Miami-spilleren sagde dengang, at han ikke kunne få sig selv til at knæle under nationalmelodien.

Meyers Leonard blev stående, da holdkammeraterne tog et knæ under nationalmelodien i august. (Foto: Jasen Vinlove © Scanpix)

- Jeg støtter Black Lives Matter-bevægelsen, og jeg elsker og støtter militæret og min bror og de mennesker, der har kæmpet for at forsvare vores rettigheder i USA, sagde Leonard Meyers dengang.

- Jeg er et medfølende menneske, der elsker alle. Jeg kan ikke helt forstå, hvordan vores verden - bogstaveligt og billedligt - er blevet så sort og hvid. Der er en linje i sandet, så at sige: 'Hvis du ikke knæler, er du ikke med os'. Og det er ikke sandt, sagde Miami Heat-spilleren.

Meyers Leonard talte i dagene op til med flere af sine holdkammerater om beslutningen, og da nationalmelodien sluttede var holdets kaptajn, Udonis Haslem, den første til at stikke Meyers en knyttet næve.

- Folk vil spørge, 'hvorfor gør han det ikke på de andres måde?'. Han står ved os. Han støtter os. Han er med os, sagde Haslem.

Suspenderingen for upassende udtalelser om jøder er på ubestemt tid, og det vides endnu ikke, om Miami Heat eller NBA har tænkt sig at sanktionere Meyers Leonard yderligere.

Facebook
Twitter