VIDEO To af de lange med kurs mod USA: Kan blive første danskere i NBA

Danmarks to største basketballtalenter - Lena Svanholm og Asbjørn Midtgaard – er begge på vej til USA med drømmen om verdens stærkeste liga i bagagen.

Vi har allerede en dansk kicker i Hall of Fame i NFL og flere succesfulde danske ishockeyspillere i NHL, men vi mangler fortsat en dansk debut i verdens stærkeste basketliga, nemlig den amerikanske NBA.

Men det kan meget vel ændre sig i den nærmeste fremtid.

Danmarks to største basketballtalenter - 19-årige Lena Svanholm og jævnaldrende Asbjørn Midtgaard - er nemlig begge indehavere af en ekstraordinær fysik, som gør dem yderst attraktive for de amerikanske NBA-klubber.

- Der er jo ikke så mange på min størrelse her i Danmark, og det tror jeg heller ikke, at der er derovre, lyder det fra 197 centimeter høje Lena Svanholm.

På radaren hos Celtics og Spurs

For Svanholm hedder drømmen Womens NBA, og den unge spiller havde 25 forskellige tilbud på hånden, inden hun besluttede sig for, at Hørsholm-trøjen efter sommerferien skal skiftes ud med en tilsvarende fra et universitet i Colorado.

2 meter 10 centimeter høje Asbjørn Midtgaard har allerede tiltrukket sig opmærksomhed fra talentspejdere fra NBA-klubberne Boston Celtics og San Antonio Spurs, men i første omgang indledes eventyret med at spille basketball på et universitet i Wichita i staten Kansas.

Se hele indslaget med de to talenter i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter