VIDEO Bakken Bears i billetkaos: En absurd situation

Bakken Bears kendte første sent mandag deres modstander i onsdagens CL-kvalifikation. Det har betydet 80.000 kroner ud ad vinduet for aarhusianerne.

Da Bakken Bears tirsdag morgen troppede op i lufthavnen i Billund, var det med to sæt billetter: På det ene sæt var destinationen Belgien, på det andet Israel.

Ledelsen i den jyske basketballklub havde købt de to sæt billetter, til Israel og til Belgien, fordi de først sent i aftes fandt ud af, hvem deres modstander i CL-kvalifikationens anden runde, der skal spilles onsdag aften, blev.

Modstanderen til Bakken Bears skulle findes mellem belgiske Spirou Charleroi og israelske Hapoel Tel-Aviv, der altså spillede mandag aften. En kamp, der blev markant forsinket på grund af tilskueruroligheder, hvilket betød, at danskernes modstander først blev fundet sent mandag aften.

Og da aarhusianerne skulle afsted til kampen tidligt tirsdag morgen, havde de garderet sig ved at købe billetter til begge destinationer. I Billund kunne ledelse og spillere smide billetterne til Israel ud, for det var belgierne, der vandt, og dermed kunne danskerne sætte kurs mod Charleroi.

- Vi har for 80.000 kroner billetter til Israel, som vi ikke skal bruge til noget, hvilket selvfølgelig er en lille smule irriterende, siger Bakken Bears-sportschef Michael Piloz inden afrejsen til Belgien til DR.

Bakken Bears bliver ikke kompenseret hos det internationale basketballforbund, for klubberne betaler alle udgifter til internationale udekampe selv.

- Det, at afvikle tre kvalifikationsrunder, altså seks kampe på to uger, sætter alle klubber under pres, så man er nødt til at foretage nogle dispositioner, som enten er rigtigt dyre, fordi man køber dem i sidste øjeblik, eller fordi man er nødt til at gardere sig og købe flere sæt billetter, siger Michael Piloz.

En absurd situation

Situationen er ikke kun uhensigtsmæssig for danskerne, også belgierne har fået travlt.

- Det er en absurd situation, men omvendt så spillede belgierne i går aftes, og vi kunne koncentrere os om at træne, siger Michael Piloz og fortsætter:

- Det er ligeså absurd for dem, at de skal arrangere en hjemmekamp med 48 timers varsel, og at de skal til Danmark på fredag. De har ligeså travlt, som vi har, så på den måde er begge hold stillet lige, siger sportschefen.

Under alle omstændigheder skal Bakken Bears overvinde belgierne i forsøget på at komme ind i Champions League. I forhold til dén drøm er turen til Belgien mere attraktiv end en rejse til Israel.

- Vi vil helst bare vinde. Og så er mulighederne i Belgien bedre end i Israel. Charleroi er et hold, der matcher os bedre, og turen er ikke så lang, siger Bakken Bears-spiller Darko Jukic.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk