VIDEO Den gyldne bjørnetæmmer fra Aarhus tager sin tiende titel

Steffen Wich har været træner for Bakken Bears siden starten af halvfemserne. Mandag sikrede han sin tiende titel med klubben.

Meget har ændret sig i Bakken Bears i løbet af de sidste knap tredive år. Men én person har været en gennemgående karakter på og omkring holdet, der har udviklet sig til Danmarks absolutte basketstormagt.

Det drejer sig om holdets nuværende cheftræner, Steffen Wich, der kort tid før årets finale mod de gulblusede modstandere fra Horsens er at finde dybt begravet i et stort, plysset bamsehoved.

- Det kan være, at jeg lige kan få et bjørnekys?, siger Steffen Wich med et grin.

Det er naturligvis den karakteristisk maskot for det aarhusianske baskethold som cheftræneren har iklædt sig.

Selvom Steffen Wich i løbet af sin tid i klubben efterhånden har udfyldt en del roller fra bestyrer af slikboden under kampen til cheftræner på banen, så gør han sig ikke klar til at hoppe i hele maskotkostumet.

Han er bare en mand, der er vant til at stå i de afgørende kampe og kan slappe af og joke selvom, der er guld på spil. Det er dog ikke, fordi han ikke er konkurrencemenneske.

- Alt vi laver, og alt der danner vores DNA, er konkurrence. Det er ikke unikt for elitesport, men det er utroligt vigtigt, at vi har en stærk konkurrence, forklarer Steffen Wich.

  • Bakken Bears Nicolai Iversen 10, Chris Christoffersen 14, Adama Darboe 4 og Thomas Lærke 15 er på vej i bad. Bakken Bears er danske mestre efter sejren over Horsens IC i basketball DM finalen mellem Bakken Bears og Horsens IC i Vejlby Risskov Hallen, mandag den 7. Maj 2018. Bakken Bears og Horsens IC slutter 83-76.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Bakken Bears cheftræner Steffen Wich var trukket i Blues Brothers outfittet inden medaljeoverrækkelsen. Bakken Bears er danske mestre efter sejren over Horsens IC i basketball DM finalen mellem Bakken Bears og Horsens IC i Vejlby Risskov Hallen, mandag den 7. Maj 2018. Bakken Bears og Horsens IC slutter 83-76. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Bakken Bears er danske mestre efter sejren over Horsens IC i basketball DM finalen mellem Bakken Bears og Horsens IC i Vejlby Risskov Hallen, mandag den 7. Maj 2018. Bakken Bears og Horsens IC slutter 83-76.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Bakken Bears cheftræner Steffen Wich og DeVaughn Akoon-Pursell 5. Bakken Bears er danske mestre efter sejren over Horsens IC i basketball DM finalen mellem Bakken Bears og Horsens IC i Vejlby Risskov Hallen, mandag den 7. Maj 2018. Bakken Bears og Horsens IC slutter 83-76. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
1 / 4

Et ødelagt knæ gav energi til trænergerningen

Steffen Wich har også selv spillet på førsteholdet i klubben. Men en knæskade satte en stopper for karrieren.

- Jeg griner altid, når jeg læser, at folk, der har opnået noget, altid har en en eller anden smerte. Uden at skulle lyde selvhøjtidelig så var min smerte, at jeg aldrig rigtig fik lov til at spille, fordi jeg ødelagde mit knæ.

Den oprindelige drøm for Steffen Wich, var ikke at blive træner, men frustrationen over skaden blev en drivkraft i gerningen.

- Da jeg ikke kunne få udlevet mine drømme som spiller, så havde jeg så meget lyst til basketball, og så måtte det jo blive som træner.

En særlig sæson er slut

Mens den garvede cheftræner iagttager årtiers gulnede avisudklip og billeder på murstensvæggene i Vejlby-Risskov Hallen, udpeger han et fra tidligere tiders triumfer.

- Det her er fra dengang, hvor man kun måtte have én amerikaner på holdet, vi har prøvet mange sjove forskellige ting, konstaterer Steffen Wich.

I år er Bakken Bears for alvor blevet et internationalt hold. Ikke blot i forhold til spillerne på banen, men også når det kommer til at konkurrere i de europæiske turneringer.

Her lykkedes det Bakken Bears at spille sig helt i semifinalen af FIBA Europe Cup, hvilket er en historisk dansk indsats.

Og efter at have afslutte finaleserien mod Horsens uden at tabe en eneste kamp, kan Bakken også krone sæsonen med et mesterskab. Noget som den erfarne træner tager med ophøjet ro.

- Jeg skal i hvert fald have en cigar. Og så ved jeg ikke. Det er jo mandag aften i Aarhus, så jeg skal nok hjem og lægge ungerne i seng.

Facebook
Twitter