Vild video: Nu hyldes basketstjerne som ’den bedste i historien’ til trepointsskud

Stephen Curry lavede 103 perfekte trepointsskud under en træningssession.

Stephen Curry har spillet hele karrieren for Golden State Warriors. (Foto: Kyle Terada © Scanpix)

Det er absolut ingen hemmelighed, at basketstjernen Stephen Curry har en uovertruffen kasteteknik, når han skal sende den orange kugle i kurven fra en position bag trepointslinjen.

Men det har alligevel imponeret de fleste, at den 32-årig point guard til træning sendte basketballen i nettet hele 105 gange på fem minutter.

Først på skud nummer 106 gik det galt for Curry.

103 af de 105 skud blev fanget på video. Og det fik straks NFL-quaterbacken fra Seattle Seahawks, Russell Wilson, til at kommentere videoen med ét enkelt ord: Greatness (Storhed red.)

Den vanvittige serie af skud imponerer også Morten Stig Jensen, der er NBA-ekspert hos det amerikanske medie Forbes. Han havde dog godt regnet ud, at Curry havde evnerne til at lave den imponerende serie.

- Jeg er overhovedet ikke overrasket over, at det kommer fra Stephen Curry, siger han og fortsætter:

- Han er så dygtig, at det ikke ville have undret mig, hvis han også kunne have ramt 100 skud mere.

Det var Golden States assistenttræner Bruce Fraser, der kastede boldene til Stephen Curry undervejs.

Han fik hurtigt fornemmelsen af, at Stephen Curry var inde i en god stime, da han skulle blive ved at servere boldene, som bare fortsatte, og fortsatte og fortsatte med at stryge ned i nettet.

- Det var virkelig fedt. Allerede efter de første 30 bolde kunne jeg mærke, at det her var ved at blive specielt, siger han til NBA.com og fortsætter:

- Jeg forsøgte bare at holde fokus på at lægge de gode afleveringer. Undervejs blev jeg lidt nervøs, lyder det med et grin.

Den bedste i historien

I sidste uge blev Stephen Curry den kun tredje spiller i NBA-historien til at sætte 2.500 trepointsskud i kurven. Samtidig er han den eneste spiller i historien, der har ramt over 400 trepointskud på en enkelt sæson.

Men at lave en perfekt serie på over 100 skud i træk er alligevel ekstraordinært - også selvom det kun er til træning.

Det siger Golden States cheftræner Steven Kerr, som også selv var lidt af en stjerne til at sætte trepointskud i nettet som aktiv.

- Jeg tror, at hans tidligere rekord lød på 77 i træk. Det her er for vanvittigt.

- Jeg ved ikke, om Guiness Rekordbog stadig findes, men hvis den gør, så skal det her uden tvivl registreres. Vi har det hele dokumenteret på video, lyder de begejstrede ord fra træneren.

Ifølge Morten Stig Jensen understreger videoen også, at Stephen Curry er den bedste i historien til lige netop dén disciplin.

- Hands down, så er han den bedste skytte, der nogensinde har været i sporten.

- Curry er bare et hoved eller to højere end de andre, når det kommer til at skyde trepointsskud. Ingen af de øvrige spillere har haft samme fleksibilitet i deres spil, som han har. Han kan komme driblende op ad banen, og lige pludselig kan han bare rejse sig og sætte den i kurven. Han skal ikke sættes op, men kan derimod skabe noget fra egen hånd, forklarer Morten Stig Jensen.

Ray Allen har rekorden for flest trepoints-scoringer i NBA. Han har lavet 2.973 i 1.300 kampe. Til sammenligning har Stephen Curry lavet 2.504 i 702 kampe. (Foto: JOE SKIPPER © Scanpix)
Facebook
Twitter