Ben Johnson ind i antidoping-kampagne

Han er manden, der oftest refereres til i forbindelse med dopingsager i atletik.

Ben Johnson er blevet en del af en ny antidoping-kampagne. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Den tidligere sprinter Ben Johnson blev i 1988 kendt som manden, der slog Carl Lewis på 100 meter, satte verdensrekord og vandt OL-guldet i Seoul for kort efter at miste både rekord, medalje og værdighed, da han testede positiv for doping.

Nu er canadieren blevet 51 år og han kan sagtens forstå, hvorfor det stadig vrimler med dopinghistorier.

- Pengene er store, og presset er stort. Folk vil tjene penge, købe en bil, et stort hus, pænt tøj, rejse og gør hvad som helst for at vinde. Sådan er den verden, vi lever i, siger han til nyhedsbureauet AP.

Konkurrencedygtig med sund fornuft

Alligevel melder han sig nu ind i kampen mod doping i den såkaldte Pure Sport-kampagne, som agiterer for moderne træningsmetoder med fokus på legale kosttilskud og ernæring.

- Du kan nå dine mål uden brug af præstationsfremmende midler ved at spise fornuftigt, træne ordentligt, få godt med hvile og nul alkohol, siger han.

Men Ben Johnson erkender samtidig at presset udefra er stort. Han blev selv anbefalet brugen af steroider af en træner, som han forgudede, og blevet revet med af tanken om, at alle alligevel gjorde det.

Pure Sport vil have oprettet et uafhængigt råd, som atleter kan søge rådgivning hos, når de bliver fristet til at går over til 'the dark side'.

Ben Johnson føler sig sikker på, han ville have forvaltet sin karriere anderledes, hvis han havde kunnet rådføre sig med nogen. Han indrømmer samtidig, at han stadig er bitter over at være blevet ikonet for en hel generations dopingmisbrug.

Facebook
Twitter