(Foto: © Atlantic Campaigns, Atlantic Campaigns)

BILLEDER 21-årige Jasmine spiste 40 kilo chokolade og roede alene over Atlanterhavet på 70 dage

Jasmine Harrison blev søndag den yngste kvinde nogensinde til at have roet alene over Atlanterhavet.

Hun var tæt på at kollidere med et boreskib, hun kæntrede flere gange på det åbne hav, og hun roede side om side med hvaler og delfiner.

De seneste 70 dage, 3 timer og 48 minutter i 21-årige Jasmine Harrisons liv har været begivenhedsrige. Og de har også været verdensrekordsættende.

Da hun søndag satte sine fødder på land i Antiguas havn i Caribien, blev hun den yngste kvinde nogensinde til at have roet alene over Atlanterhavet.

En verdensrekord, der havde været undervejs, siden hun den 12. december roede fra land ud fra De Kanariske Øer i Spanien.

I alt har Jasmine Harrison tilbagelagt 4.828 kilometer i sit vilde soloridt i sin robåd.

Herunder kan du i billeder komme med på hendes tur over Atlanterhavet:

 • BARTENDER: 21-årige Jasmine Harrison fra North Yorkshire i England kan nu kalde sig verdensrekordindehaver og udholdenhedsatlet. Men til daglig er hun ikke professionel sportsudøver. Hun arbejder deltid som henholdsvis svømmetræner og bartender. (© ©Ben Duffy Photography)
  1 / 7
 • SOLORÆS: Hendes rotur over Atlanterhavet var en del af den årlige Atlantic Challenge. I år deltog 21 både med én til fire roere i hver båd. Men Jasmine Harrison var aldrig i tvivl om, at hun ville gennemføre turen på egen hånd. - Jeg har været ret selvstændig hele mit liv. Jeg elsker følelsen, man får af at klare ting selv. Det er en frisættende følelse for mig, siger hun til The Guardian. (Foto: © Atlantic Campaigns, Atlantic Campaigns)
  2 / 7
 • EN FAREUFLD FÆRD: Turen over Atlanterhavet har ikke været uden fare. To gange på sin rejse kæntrede Jasmine Harrison. Da hun kun var 150 kilometer fra målstregen ved Antiguas kyst, ramte hun ind i en stor bølge og kæntrede i torsdags. Over radioen informerede hun løbets sikkerhedschef om, at hun havde skadet sin ene albue. Ikke gode nyheder for en roer. Men hun kæmpede sig i mål. (Foto: © Atlantic Campaigns, Atlantic Campaigns)
  3 / 7
 • VEN MED HVALERNE: Undervejs roede Jasmine Harrison side om side med hvaler, delfiner og store, kulørte fiskestimer. Hun siger, at det har været skønt at komme tættere på naturen og få den corona-ramte verden og hverdag på afstand. - Der er intet som det her. Jeg kom bogstaveligt talt væk fra alt. Sociale medier, dårlige nyheder, bogstavelig talt alt, siger hun til The Guardian. (Foto: © Atlantic Campaigns, Atlantic Campaigns)
  4 / 7
 • ANKOMSTEN: Hendes ankomst ved havnen i Antigua blev transmitteret direkte på Facebook. Kort før land rejste hun sig triumferende op i båden og tændte bådens nødblus.
  5 / 7
 • DEN STORE MADPAKKE: Da hun blev spurgt, hvad hun havde savnet mest ude på havet, svarede hun: - Mad. Helt klart mad. Jasmine Harrison spiste ikke særlig mange af den slags tørkost og rationer, som traditionelt medbringes på udholdenhedsture. I stedet havde hun fyldt robåden med peanutbutter, Nutella, kiks og chokolade. - Jeg tror, jeg har spist omkring 40 kilo chokolade, sagde Jasmine Harrison til The Guardian, da hun kom i land. (Foto: © Atlantic Campaigns, Atlantic Campaigns)
  6 / 7
 • INSPIRATION: Jasmine Harrison håber, at hendes verdensrekord-tur kan inspirere andre. - Jeg vil gerne inspirere mennesker til vende deres tankegang om og tænke på, hvad de kan, frem for hvad de ikke kan. Du behøver ikke at følge i dine forældres fodspor. Vi er alle forskellige. Gør din egen ting, og find din egen vej. (Foto: © Atlantic Campaigns, Atlantic Campaigns)
  7 / 7