Blodtørstig multimillionær gør comeback i buret: Men hvorfor bytter McGregor luksuslivet ud med slag i ansigtet?

Superstjernen Conor McGregor gør for tredje gang comeback i kampsport efter selverklæret pension.

Forestil dig, at du vågner op i en blød, behagelig seng med edderdunsdyner og silkepuder. Veludhvilet og veltilpas står du op og tager morgenkåben på. Dit hjem er ikke en lejlighed eller et hus. Det er et palæ. Millionerne bugner på din bankkonto.

Faktisk har du tjent så mange penge, at du er gået tidligt på pension, og hverken du eller din familie behøver nogensinde at arbejde igen.

Så hvad vælger du at bruge din dag på?

Ideerne og drømmene er sikkert mange.

Men må jeg gætte på, at det ikke var en del af dine overvejelse at ophæve din pension, underlægge dig selv en strengt disciplineret hverdag med timevis af hårdt fysisk arbejde og en fuldstændig strømlinet diæt. Alt sammen for til sidst at træde ind i et bur, hvor en mand står klar til at angribe dig med knytnæveslag, spark i hovedet og kvælertag.

Det er præcis dét, den berømte, berygtede og nu forhenværende pensionerede MMA-kæmper Conor McGregor har valgt.

Han har levet et tilbagetrukket luksusliv. Shoppet guldure og fyldt garagen med Lamborghini og Ferrari. Men nu dropper han den søde pension og gør comeback i den brutale kampsport, som i sin tid gjorde ham til megastjerne.

I nat træder Conor McGregor tilbage ind i UFC’s ottekantede bur, hvor han skal i kamp mod Dustin Poirier, en af verdens bedste letvægtskæmpere.

Conor McGregor (tv) dropper pensionen og er klar til at genoptage den blodige kamp i UFC-buret. Her er han i kamp mod Nate Diaz i 2016. (Foto: Isaac Brekken)

Lige nu holder MMA-fans verden over derfor vejret i spænding.

For kan McGregor genfinde sit tidligere tårnhøje topniveau, der gjorde ham til kampsportens konge? Eller er hans før så frygtindgydende skarphed i kampburet blevet sløvet af pengene og pensionen?

Selv har McGregor ikke ét gram af tvivl i kroppen.

- Det her er den bedste version af mig selv, I nogensinde har set. Så jeg glæder mig bare til at komme tilbage og igen skabe magi i oktagonen (kampburet i UFC, red.). Jeg er klar, siger Conor McGregor.

McGregor har de seneste år skiftet flere gange frem og tilbage mellem tilværelsen som pensioneret sportsstjerne og nyslået forretningsmand kontra aktiv UFC-kæmper med handskerne på. (Foto: EVGENIA NOVOZHENINA © Scanpix / Foto: Mike Blake © Scanpix)

McGregor blev sin træners værste mareridt

Det er langt fra første gang, at McGregor har taget en tur i svingdøren og byttet pensionen ud med et comeback.

Faktisk er det tredje gang.

Engang var han UFC’s ubestridte konge. Han slog sine modstandere ud med den ene spektakulære knockout efter den anden. Og han blev den første kæmper i historien til at være indehaver af UFC-bælter i to forskellige vægtklasser på samme tid.

Da han i 2016 var på sit højeste, havde McGregors navn og stjernestatus nærmest vokset sig større end selve sporten.

Conor McGregor var på toppen af kampsportsverden i 2016 med UFC-bælter i to forskellige vægtklasser. Siden har han ladet sig pensionere og gjort comeback tre gange. (Foto: Julio Cortez)

Men som millionerne og berømmelsen voksede sig større, begyndte han at slippe sit jerngreb i den sport, han selv havde været med til at sætte på verdenskortet.

Han erklærede sig selv pensioneret og blev frataget sine UFC-bælter på grund af inaktivitet.

I 2017 byttede han så MMA ud med boksning i en kamp mod en af alletiders bedste boksere, Floyd Mayweather. McGregor tabte, men boksekampen blev en af de bedst sælgende og mest indbringende nogensinde. På den ene kamp tjente McGregor ifølge Forbes omkring en halv milliard kroner.

I 2018 gjorde han så sit første comeback til UFC mod den nye letvægtsmester Khabib Nurmagomedov. McGregor fik klø. Khabib havde overtaget tronen og gav den ikke fra sig. Men kampen blev den bedst sælgende i UFC’s historie, og McGregors formue forsatte sin vilde vækst.

  • Floyd Mayweather slog i 2017 Conor McGregor i en af de mest indbringende boksekampe nogensinde. (Foto: Mark J. Rebilas © Scanpix)
  • Efter meget ondt blod mellem de to fightere i optakten til kampen slog Khabib Nurmagomedov i overbevisende stil Conor McGregor i 2018. (Foto: Stephen R. Sylvanie © Scanpix)
  • Khabib Nurmagomedov gik sidste år på pension efter en perfekt karriere med 29 sejre og nul nederlag. Men McGregor vil have ham ud af pension til en omkamp mellem de to rivaler. (Foto: Stephen R. Sylvanie © Scanpix)
1 / 3

Men ifølge Conor McGregor havde de astronomiske beløb, som tikkede ind på hans bankkonto, kostet ham noget andet. Pengene havde sløret hans før så knivskarpe fokus på kampsporten.

- Da jeg begyndte at blive meget velhavende, blev jeg mere og mere fascineret af materialistiske ting. Af at købe biler og ure, har McGregor tidligere sagt om sine udfald i sporten.

- Mit engagement (for sporten, red.) dykkede. Jeg manglede motivationen.

I træningslejren op til kampen mod Khabib kunne han ikke længere holde fokus. Han ville hellere drikke whisky og feste. Viljen til at slide og passe den daglige træning var væk.

Conor McGregor med et glas whisky efter sit nederlag til Floyd Mayweather i 2017. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Pengene havde forpurret hans kærlighed til den sport han engang elskede og mestrede, som ingen andre. Og derfor lod Conor McGregor sig pensionere igen.

- Det er en vanvittig sport. Det kræver, at man er all in. Du kan ikke være halvvejs motiveret. Det bør man ikke være med noget i livet. Men især ikke i kampsport, forklarede han.

Og så er vi tilbage ved det indledende spørgsmål.

Hvis du har hundredvis af millioner i banken, hvordan får du det så til at give mening at træne dig selv op til et møde med en mand, som vil forsøge at slå dig til blods og slå dig bevidstløs?

Det spørgsmål har Conor McGregor kæmpet med.

Sidste år gjorde han for anden gang et sporadisk comeback i UFC, da han knockoutede sin modstander Donald Cerrone i suveræn stil på 40 sekunder – for bagefter at forsvinde ud af sporten igen og endnu engang erklære sig selv pensioneret.

Conor McGregor leverede et stort comeback i UFC i januar 2020 med en imponerende knockout mod Donald Cerrone. Siden erklærede McGregor sig igen pensioneret. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Nu er han så tilbage igen, igen, igen. Og denne gang er han tilbage for good, siger han.

Han kan ikke slippe sporten. Uanset hvor rig han er blevet, er den brutale duel i UFC’s ottekantede bur meningsfuld for ham. Uundværlig faktisk.

- Min træner sagde, at det var hans værste mareridt, da jeg havde opnået alt. Pengene, berømmelsen, bælterne, jeg havde det hele. Så hvad skulle motivere mig? Men jeg tror, jeg var nødt til at gennemgå den periode (med manglende motivation, red.) for at komme tilbage og genopdage kærligheden til sporten, som jo var grunden til, at jeg startede i første omgang, har McGregor forklaret.

- Alle pengene, alle bælterne. De kommer, og de går. Ved du hvad, der lever videre? Øjeblikke. Som en fighters højdepunkter. Se Mike Tyson og Muhammad Ali. Deres højdepunkter lever stadig den dag i dag. Jeg vil kunne lave en hel film med mine højdepunkter. Det er dét, jeg jagter i buret. Fantastiske øjeblikke. Som jeg kan sidde som en gammel mand og se tilbage på sammen med min søn, siger Conor McGregor på pressemødet forud for nattens comeback-kamp.

- Jeg kommer til at kæmpe i mange år fremover. Ilden er i live inde i mig.

Her kan du høre McGregors mangeårige træner, John Kavanagh, beskrive McGregors udvikling efter hans pludselig rigdom og berømmelse og hans nyvundne motivation efter nederlaget til Khabib i 2018:

Den ’notoriske’ nøgle til tilintetgørelsen

Det er slut med selverklæret pension efterfulgt af et kortvarigt comeback og så forfra igen. Conor McGregor vil kæmpe tre-fire gange i år, siger han.

Og der er allerede lige så meget hype omkring McGregors potentielt næste kamp, som der om hans comeback-kamp i nat.

Vinder McGregor over Dustin Poirier er der lagt op til den største kamp i UFC’s historie. Rematchen mellem Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov.

Det kræver dog, at McGregor kan få Nurmagomedov til at ’lave en McGregor’. Den russiske stjerne pensionerede nemlig sig selv sidste år. Og ifølge UFC’s præsident Dana White er Nurmagomedov kun interesseret i et comeback og en ny kamp mod sin irske nemesis, hvis McGregor i nat leverer ’en spektakulær præstation’.

Og det er McGregor fuldstændig selvsikker på, at han gør.

Her kan du se McGregors face off med Poirier inden nattens kamp:

- Poirier er god. Han er endda fremragende. Men fremragende er stadig flere niveauer under mig. Jeg knockouter ham inden for 60 sekunder, siger McGregor, som allerede har sit næste bytte i sigtekornet.

Han klar til at tage revanche mod ærkerivalen.

- Jeg tror, han (Khabib Nurmagomedov, red.) er bange for at kæmpe mod mig. Det er derfor, han har pensioneret sig selv. Fordi jeg er kommet tilbage. Og jeg bebrejder ham ikke. I 2018 kæmpede han mod den værste version af mig. Jeg har nøglen til at tilintetgøre den mand. Og jeg er klar til omkampen.

Hans fravær har ikke taget selvtilliden fra ham. Da McGregor i sin tid begyndte sin himmelflugt i UFC blev kan kendt som ’The Notorious’. Og ifølge ham selv bliver det den samme notoriske magtfaktor, som nu træder tilbage ind i kampburet.

Der er ingen rust, der skal bankes af. Ingen tømmermænd og ingen stjernenykker, der skal tøjles. Han er stadig den notorisk bedste. Den notorisk farligste. Den notoriske mester, siger han.

- Jeg er mesteren. Jeg føler mig stadig som mesteren. Og det vil jeg vise med mine kampe. Tiden kommer til at fortælle sandheden. Cremen lægger sig altid på toppen. Og det får verden snart at se.

Conor McGregor er klar til at genindtage UFC-buret i nat. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter