Boksehåb kæmper for at fokusere på OL-stævne - men lige nu ved de ikke engang, om de kan komme hjem

Nikolai Terteryan og fire andre danske boksere er til OL-kvalifikationsstævne i London.

Nikolai Terteryan er en af fem danske boksere, der i skyggen af coronavirusset er rejst ud for at kæmpe om kvalifikation til OL.

Det er specielt, vildt og surealistisk.

Onsdag aften sad det 18-årige boksetalent Nikolai Terteryan i London - da Danmark blev lukket ned - og så statsministerens pressemøde, mens videoer af forbrugere, der hamstrede fødevarer i supermarkederne, begyndte at florere på internettet.

Samtidig skulle han og fire andre danske landsholdsboksere forsøge at holde fokus på den kommende to uger, hvor drømmen om OL jagtes ved et europæisk kvalifikationsstævne i den britiske storby.

Men det er svært, erkender han.

- Vi har talt om, at det ikke engang er sikkert, at vi får lov til at rejse hjem igen. Vi ved ikke, hvordan det ser ud om 14 dage, siger Nikolai Terteryan til DR Sporten.

Holdet har siden begyndelsen af marts været samlet i England på en træningslejr, hvor de løbende har kunnet følge udviklingen.

- Lige nu er planen, at vi skal bokse, men da vi tog afsted, havde jeg en idé om, at det godt kan blive udskudt. Der var et andet internationalt stævne, der blev aflyst for halvanden uge siden, siger Nikolai Terteryan.

Drengedrøm er under pres

Chancerne for dansk bokseislæt ved OL er meget afhængigt af, at stævnet i London bliver afviklet. Det er den éne af to muligheder i kalenderen for at kvalificere sig til Tokyo.

- Lige nu tager vi det som et hvilket som helst andet stævne. Vi træner to gange om dagen, og så tager vi de forholdsregler, der anbefales, siger Nikolai Terteryan.

- Der er normalt fokus på opgaven, og så prøver vi at lade være med at tænke for meget på coronavirusset.

Selvom Nikolai Terteryan står for foden af en yderst lovende boksekarriere med flere OL-muligheder, er det svært at bære, hvis rejsen til London ender uden en tur i ringen.

- OL er en drengedrøm, jeg har haft siden, jeg startede til boksning. Det vil fandeme være ærgerligt, hvis det bliver aflyst, siger Nikolai Terteryan.

Nikolai Terteryan (th.) og tvillingebroderen Sebastian er begge i London, hvor et hold danske boksere i skyggen af coronavirusset kæmper for OL-kvalifikation. Foto: DR Sporten

Han vurderer, at danskerne har fine muligheder for at bokse en OL-kvalifikation hjem i London.

- Jeg er ret overbevist om, at vi får mindst én kvalificeret til OL herovre. Om det er mig eller en anden, ved jeg ikke. I min vægtklasse kræver det to sejre, og så er jeg kvalificeret, siger Nikolai Terteryan.

Før bokseturneringen begynder, er der det obligatoriske lægetjek. Bokserne er på nuværende tidspunkt ikke blevet oplyst om, hvorvidt det indebærer en test for coronavirus, skriver landstræner Thomas Kyø i en sms til DR Sporten.

Facebook
Twitter