Bokserivaler fortsætter ordkrig på pressemøde

Patrick Nielsen havde en gave med til Rudy Markussen som opvarmning til det forestående opgør mellem de to.

Hån og spot hører ofte til dagens orden, når to boksere varmer op til et kommende brag, og sådan blev det også på dagens pressemøde forud for weekendens boksestævne i Frederikshavn, hvor både Rudy Markussen og Patrick Nielsen var til stede.

De to er i gang med at opbygge en hård rivalisering allerede, inden det ligger endegyldigt fast, at de skal mødes i ringen.

Før kampen er en realitet skal de først besejre deres modstandere ved lørdagens boksestævne i Frederikshavn.

Alligevel benyttede Patrick Nielsen lejligheden til at forære sin danske rival en lille gave som optakt til deres indbyrdes opgør.

Et forstørret billede af Rudy Markussen på knæ i ringen og til tælling i mødet med den hårdt slående nordirer Brian Magee i 2012.

- Det var sidste gang, han mødte en højrefodsbokser ligesom mig, så nu gentager vi succesen, var den glade givers forklaring på foræringen.

Tænker ikke på hinanden

De to fik for alvor fyret op i omtalen af kampen, da Rudy Markussen for syv måneder siden dukkede op på et pressemøde før en af Patrick Nielsens kampe. Han lod højlydt omverden vide, at han ville have en kamp mellem dem arrangeret, og det hele endte med masser af råben og skrigen.

På dagens pressemøde var gemytterne mere rolige, og begge boksere brugte den indledende del af pressemødet på at understrege, at de ikke havde hinanden eller et kommende opgør i tankerne.

- Det er jo medierne, der fylder mest med al den omtale, og det at man skal svare på en masse spørgsmål, forklarede Rudy Markussen og fik opbakning af Patrick Nielsen.

- Jeg tænker slet ikke over det, sagde han.

En påstand han få minutter senere selv skød til jorden, da han rejste sig og afslørede billedet af Rudy Markussen på nederlagets rand. Patrick Nielsen indrømmede da også efterfølgende, at det var et stunt, der skulle ”lægge pres på ham allerede nu”, og at der i hvert fald ikke bliver tale om "venskabskamp", hvis de mødes på kanvassen.

Patrick Nielsen poserer foran sin gave til Rudy Markussen. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Heller ikke Rudy Markussen kunne dy sig for at fremhæve kampen mod sin danske rival som den, han i virkeligheden allerede har for øje.

- Det er klart, at det er kampen mod Patrick Nielsen, der fylder. Og jeg kunne se, da jeg stod over for ham, at det var ham, og ikke mig, der trak sig.

Et spørgsmål om markedsføring

Gaven fra Patrick Nielsen tog han til gengæld pænt imod med et smil og en antydning af, at deres tilsvininger måske ikke skal tages for pålydende.

- Det synes jeg var sjovt. Det er meget rart at se, at han stadig har lidt humor, selvom det er alvor alt det her.

- Når jeg går op i bokseringen, så er det det, der gælder. Jeg står ikke ude i omklædningen med Patrick i tankerne. Det er jo et professionelt håndværk, og de fleste steder i USA er det jo en del af gamet, at man sælger kampene på den her måde, sagde han til DRs reporter.

Patrick Nielsen møder på lørdag brasilianeren Samir Santos Barbosa, og Rudy Markussen skal i ringen mod georgieren Ramazi Gogichasvili i Frederikshavn.

Facebook
Twitter