Boksning: OL-drømmen starter i Gilleleje

Følg de danske OL-boksehåb live til Nordisk mesterskab i boksning i weekenden.

I weekenden kan du følge Nordisk Mesterskab i boksning fra Gilleleje og på dr.dk live. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Når Gong-gongen lyder lørdag formiddag for første gang i Gilleleje-hallen er det også starten på et maratonstævne med 65 kampe, før de nordiske mestre er kåret.

Og målet er enkelt for Danmark.

- I 2013 var vi de bedste på hjemmebanen i Århus. Svenskerne blev bedste nation sidste år i Gøteborg. Med hjemmebanen i Gilleleje er det igen vores tur til at markere os, siger elitechef og landstræner Thomas Kyø til DR Sporten.

Det er år 1 efter OL i Rio, og det medfører nye perspektiver for talentmassen i dansk amatørboksning.

OL i Tokyo er målet

Det er ikke nødvendigvis det stærkeste landshold, der stiller op for Danmark set i forhold til udvalget for blot et halvt år siden. Afbud, skader og for nogle overgang til professionel boksning, har givet landstræneren mulighed for at samle et landshold med en god blanding af rutine og nye talenter, der skal bygges op strategisk med OL i Tokyo som det langsigtede mål om 4 år.

- Blandt de udtagne kan der være 2-3 seniorboksere, der kan komme på tale til et OL-projekt, ligesom 2-3 af U 19 bokserne har talentet til at drømme om en OL-fremtid, siger Thomas Kyø.

- De unge har drømmen og fighterviljen - nu skal de udvikles ved hårdt arbejde og flittig træning og så må vi se, hvor langt det kan bære, siger Thomas Kyø og peger på stortalentet, den 21-årige Frederik Lundgaard Jensen, der var uhyre tæt på at kvalificere sig til OL i Rio.

Siden han var 17 år har han nærmest vundet alt i Danmark, men da OL-kvalen glippede med et kontroversielt nederlag, meddelte han, at han så tager 4 år mere, da OL-drømmen er intakt.

- OL er altid målet. Men når det er sagt, så tæller også EM og VM deltagelser. I år er der EM og kan jeg kæmpe mig til den første danske medalje siden 1996, så er jeg meget tilfreds. Mit mål er egentlig at udvikle mig hele tiden og blive så god som muligt, fortæller den nyuddannede tømrer.

Den samme drøm har den lokale Gilleleje-bokser Oliver Møllenberg.

16 år og OL-drømme

Selvom han kun er 16 år og går i 9 klasse, kan han kalde sige U17 dansk mester og stiller op i hjembyen som første års U-19 bokser med klare ambitioner.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme med til OL 2020. Det er mit helt klare mål. Efter det kunne jeg tænke mig en professionel karriere, lyder det fra træningslokalet på Idrætsvej.

Ved weekendens Nordiske Mesterskaber kan det blive til et meget imødeset opgør med det andet danske stortalent i samme 64 kg-klasse, andenårs U 19 bokseren Oliver Meng. De mødtes for nylig ved de sjællandske mesterskaber, hvor den lidt ældre profil fra Nykøbing Falster vandt efter en flot kamp.

I det hele taget er der lagt op til et spændende stævne, hvor den danske talentmasse skal udfolde sig.

- Jeg er ikke i tvivl om, at publikum i Gilleleje vil blive præsenteret for boksning på et højt internationalt plan.

- Samtlige af de nordiske lande kommer i år med rigtig gode og dygtige boksere, så der venter de danske herrer og kvinder hård modstand, siger DaBUs formand Benny Jørgensen inden lodtrækningen fredag aften.

Finalerne ved de nordiske mesterskaber i Gilleleje den søndag d. 2. april kan følges direkte på dr.dk og DRTV'appen her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter