Dansk bokseformand: Der er en dommermafia som snyder ved alle turneringer

Alle boksedommere fra OL er suspenderet, men den danske formand tvivler på, at det løser problemet.

Den danske bokseformand, Benny Jørgensen, mener, at den international bokseverden er gennemsyret af mafialignende tilstande. (Foto: DR © DR Sporten)

Det internationale bokseforbund, AIBA, har torsdag suspenderet samtlige 36 dommere bokseofficials, der deltog ved OL i Rio i august. Flere OL-boksere har brokket sig over for dårligt eller sågar korrupt dommerarbejde, og det vil forbundet nu undersøge til bunds.

Formanden for Danmarks Bokse-Union, Benny Jørgensen, glæder sig over suspendering af de 36 officials, da der ved OL foregik nogle ting, der var så suspekte, at det var åbenlyst for enhver.

- Jeg har slet ikke noget belæg for at komme med nogen navne, det kan jeg på ingen måde. Men jeg går ud fra, at man laver sådan en undersøgelse for at tage broden lidt af det. Sådan som jeg har forstået det efter OL, var der slet ingen tvivl om, hvilke dommere, der havde været involveret i skandaledommene, siger Benny Jørgensen til DR.

- Resultatet bliver forventeligt, og som det har været før, at nogle dommere og kampledere bliver fjernet. Om det så løser problemet til næste OL, det tvivler jeg stærkt på, for jeg ved ikke, hvad det er for nogle kræfter, der gør sig gældende, siger Jørgensen.

Mafia og kammerateri

Den danske bokseformand mener, at det international forbund er gennemsyret af en gruppe mennesker, som fordeler sol og måne mellem sig i værste stil.

- Jeg har en personlig mening om, at der er en dommermafia, som sidder efter de forskellige turneringer og hygger sig og snakker sammen og har lavet en lille forening om, at deres boksere skal helt frem. Jeg tror ikke, det er så kompliceret, når det kommer til stykket. Det er nogle kammerater, der hjælper hinanden hele vejen igennem, og det gør de til EM, VM og OL, og jeg vil kalde det en mafia. Det lyder ikke pænt, men det mener jeg.

Nu pågår så en undersøgelse af begivenhederne ved OL, mens de 36 officials er suspenderet, men Benny Jørgensen kan ikke se, at man nogensinde skulle kunne komme problemet helt til livs.

- Det er meget, meget svært, for i min opfattelse, så er hele verdensforbundet involveret i nogle ting, som ikke ser særligt pæne ud. De finder på den ene mærkelige ting efter den anden, og jeg tror ikke, at man nogensinde kommer det til livs, siger Jørgensen.

En af de 36 suspenderede officials er danske Claus Bedemann, der også var med ved OL i Rio i august, men spørger man Benny Jørgensen, så er der intet at komme efter hos den danske official.

- Jeg er sikker på, at Claus Bedemann, uanset hvor han er henne i verden og til hvilke stævner og turneringer, vurderer ud fra noget fagligt rigtigt. Det er jeg 100 procent sikker på,

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk