Dansk bokser får VM-drøm opfyldt: Titelkamp venter i februar

Sarah Mahfoud skal kæmpe om IBF's VM-titel i fjervægt mod den regerende mester.

Danish Fight Night i Nykøbing Falster Hallerne. Sarah Mahfoud vs Bukiwe Nonina, Sydafrika. (Foto: Lars Poulsen)

Det er ikke hvilket som helst bælte, der er på spil, når Sarah Mahfoud til februar går i ringen mod Brenda Karen Carabajal.

Den regerende verdensmester, Carabajal, har nemlig IBF's fjervægtbælte med sig i bagagen, når hun flyver fra Argentina for at kæmpe mod Sarah Mahfoud i Frederiksberg Hallerne den 1. februar.

Sarah Mahfoud, der ligger nummer et på IBF's verdensrangliste, og derfor er førsteudfordrer til Carabajal, har kvalificeret sig til kampen ved at vinde IBF's interkontinentale titel ved at besejre sydafrikanske Bukiwe Nonina. Inden da måtte den franske VM-udfordrer Stephanie Ducastel også se sig slået af Mahfoud.

Derfor er Sarah Mahfouds promotor, Mogens Palle, også svært tilfreds med, at det er lykkedes at sikre en titelkamp på hjemmebane i Frederiksberg Hallerne.

- Brenda Karen Carabajal har accepteret at forsvare sin VM-titel på dansk grund. Alle detaljer er nu godkendt af begge lejre og af IBF. Med denne unikke sportslige begivenhed kan hele Danmark få en ny dansk verdensmester i boksning i starten af det nye år, siger Mogens Palle.

Sarah Mahfoud (i rød hjelm) var også hårdtslående som amatørbokser. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg er meget glad for, at Sarah nu får sin drøm om en VM-kamp opfyldt og så på sin egen hjemmebane. Hun har udviklet sig kolossalt siden sin debutkamp i 2017 i samme hal, og nu er det mit store håb, at det hele vil kulminere med en stor dansk VM-triumf.

Brenda Karen Carabajal er en fysisk stærk og teknisk bokser, som har bokset i alt fire VM-kampe i de store forbund. Herefter gik hun to vægtklasser ned, hvor hun for et halvt år siden erobrede VM-bæltet i fjervægt.

Vinder Sarah Mahfoud titelkampen bliver hun den første, danske IBF-verdensmester.

Facebook
Twitter