Dansk boksesejr med plads til forbedringer: 'Jeg så en masse svagheder i alle bokserne'

Den danske boksesejr over Tyskland var tættere end resultatet indikerer, siger landstræner.

Mens lørdagens bokselandskamp mellem Danmark og Tyskland startede i de lette vægtklasser og arbejdede sig op derfra, var aftenens spændingskurve knap så ensidig.

For med ni kampe på programmet hed det altså først til fem sejre, og det regnestykke var de hårdtslående danskere hurtige til at gøre op.

Ingen af aftenens kampe i Vejle endte med knockout-sejre, men danskerne fik en forrygende start, da U19-talentet Nikolai Terteryan indtog ringen. Flere har nævnt Terteryan som et af Danmarks største OL-håb, og han vandt da også ganske suverænt over tyske Alban Ariti med dommerstemmerne 5-0.

Herefter kunne både Danny Jensen, Frederik L. Jensen, Allan Malla og Alix Sennels strække armene i vejret efter tre runder med tysk modstand, og dermed tog Danmark den samlede sejr allerede efter fem kampe.

Herfra var det ren kosmetik for Tyskland, der fik sin første sejr, da Kevin Boakye slog Nikki M. Nielsen i mellemvægtklassen. Tyskerne fik også en sejr i sværvægt, da Amar Abbas Abduljabar slog sig forbi Patrick Lika, mens Amre Allman og Morten Givskov tegnede for de to sidste point i den samlede 7-2 sejr i dansk favør.

Tættere end det så ud

Trods de meget overbevisende cifre, var det dog en tæt kinddans mellem Danmark og Tyskland, der fandt sted lørdag aften, fortæller den danske landstræner, Thomas Kyø, til DR Sporten.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds, men det skal også siges, at jeg tror, der er tre eller fire kampe, vi vinder ved split desision (med dommerstemmerne 3-2, red.). Havde vi været i Tyskland, kunne det have været vendt rundt, og så havde vi tabt stort, siger han.

- Så det er marginaler, der gør det. Selvom det endelige resultat ser stort ud, så er det nogle tætte kampe, vi vinder på vores udstråling og på at være på hjemmebane.

Se et interview med den danske bokselandstræner nedenfor:

Det var til både at se, høre og føle, at danskerne var på hjemmebane. Stemningen på stolerækkerne omkring bokseringen i Vejle var elektrisk og skabte en intens kulisse, siger landstræneren.

- Jeg er glad for, at der var så stor opbakning. Det var fantastisk så mange mennesker, der var her.

Når han og bokserne fortjent har ladet den samlede sejr bundfælde sig, venter der en større evaluering de kommende dage.

- Vi skal hjem og udvikle nogle ting. Jeg så en masse svagheder i alle bokserne, som vi kan forbedre, siger Thomas Kyø.

Facebook
Twitter