Dansk forbund kan underkende dopingdom til Micki Nielsen

I Sydafrika åbner man en dopingsag mod bokseren Micki Nielsen, men selv med en dom kan han måske bokse videre.

Micki Nielsen kan muligvis bokse videre, selvom han har en dopingsag hængende over hovedet. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Antidopingmyndigheden i Sydafrika (Saids) bekræfter over for BT, at man er i færd med at åbne en dopingsag mod den danske bokser Micki Nielsen.

Den 23-årige dansker afleverede en positiv dopingprøve ved et stævne i Sydafrika tilbage i juni, men først i januar er den positive prøve kommet til offentlighedens kendskab.

Først troede Saids, at sagen skulle føres i Danmark hos Anti Doping Danmark (ADD), men da der ikke var tale om en international titelkamp, er det Sydafrikas jura, som er gældende.

- Vi kommer til at anklage atleten, og sagen bliver kørt i Sydafrika, siger Khalid Galant, direktør hos Saids, til BT.

Ifølge Galant vil anklageskriftet finde frem til Micki Nielsen i løbet af denne uge.

Men selv om det skulle blive til en dopingdom for Micki Nielsen, så er det Dansk Professionelt Bokse-Forbund (DPBF), der skal afgøre, om Nielsen skal idømmes karantæne.

- Det er os og ikke de sydafrikanske myndigheder, der skal give ham karantæne, forklarer DPBF-formand Jesper D. Jensen til BT.

Da DPBF endnu ikke har hørt fra Sydafrika og ikke kender til sagen, vil formanden endnu ikke udtale sig om, hvorvidt man har tænkt sig at rette sig efter en dom afsagt i Sydafrika.

Speget affære

Micki Nielsens manager Simon Lundt har fastholdt bokserens uskyld, og den i forvejen lidt specielle sag bliver endnu mere mudret af, at dopingprøven er blevet analyseret på et nu suspenderet laboratorium i Qatar.

Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) suspenderede i november det pågældende laboratorium, da det ikke levede op til de påkrævede standarder.

Men ifølge Saids er der ingen problemer omkring analysens af danskerens prøve.

- Da bokseren blev testet, var Doha-laboratoriet ikke suspenderet. Han blev testet i juni, og Doha-laboratoriet blev først suspenderet i november. Der var intet til hinder for at bruge det laboratorium, siger Khalid Galant.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter