Dansk kvindeboksnings hårdtslående håb: Jeg kan samle alle bælterne

Dina Thorslund blev i lørdags verdensmester, og nu ser hun frem mod endnu større mål og total dominans i sin vægtklasse.

Over 10 runder tæskede Dina Thorslund sig lørdag aften ind som Danmarks nye kvindelige boksehåb.

Hun udboksede tyskeren Xenia Jorneac og blev juniorverdensmester i forbundet WBC foran 1400 tilskuere i Struer Energi Park.

Dermed er hun den bedste i aldersklassen under 25 år, og nu har Dina Thorslund, der er 23 og i stald hos Team Sauerland, rettet blikket mod større kampe og flere triumfer.

- Nu har jeg fået juniortitlen inden for WBC, så nu er det næste mål for mig at tage den rigtige WBC-titel, der gælder for alle aldre.

Dina Thorslund med VM-bæltet efter sejren. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Med en rekordliste, der indtil videre lyder på otte sejre i lige så mange kampe, har hun endnu ikke prøvet at skulle rejse sig efter et nederlag, og hun ser derfor heller ikke nogen grund til, at hun ikke kan leve op til sine egne vidtløftige ambitioner.

- Udsigterne til det er gode, for det er ikke sådan, at udfordringerne stiger med 10 eller 20 procent (I seniorklassen, red.), og jeg føler selv, at jeg har niveauet til at komme dertil inden for relativt kort tid, så det er bare tilbage i træningslokalet og se, hvad der sker den 18. marts, siger hun om sin kommende kamp, hvor hun endnu ikke kender sin modstander.

Kan samle alle bælterne

Når det mål er indfriet og WBC-titlen er i hus, vil Dina Thorslund ikke afvise, at forsøger at gå i blodsporene på den norske bokser Cecilia Brækhus, der som den eneste kvinde i boksesporten har formået at være total dominerende på tværs af forbundene.

- Hvis jeg virkelig vil og sætter et mål op, der hedder, at jeg vil samle alle bælterne fra de store forbund, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det vil jeg gøre. For jeg er typen, der gør, hvad jeg vil, hvis jeg virkelig vil det.

- Men der skal jeg have hjertet med. Der snakker vi orlov fra mit studie, hvis jeg ikke er færdig med det, og vi taler mere fokus på boksning, end jeg har nu. Det er noget, der virkelig kræver noget, siger hun.

I lørdagens titelkamp formåede danskeren ikke at få sin modstander i kanvassen, selvom hun er en bokser, der i højere grad lukrerer på slagkraft frem for finesse.

- Jeg er en slagkraftig type. Ikke at jeg skal stå og tale mig selv op, men det er bare min force. Jeg er ikke verdens dygtigste tekniker eller verdens hurtigste, men jeg kan slå hårdt, og det er det, jeg prøver at drive det på, lyder hendes egen karakteristik.

Dina Thorslund læser ved siden af boksekarrieren til fysioterapeut.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk