Dansker boksede sig videre i London: Nu er stævnet suspenderet

Danske Sebastian Terteryan er videre ved kvalifikationstævnet til OL, der sidenhen er blevet udsat som følge af coronakrisen.

Sebastian Terteryan (th.) er ligesom sin tvilling Nikolai Terteryan (tv.) videre ved boksestævnet i London, der dog nu er blevet suspenderet.

Artiklen er opdateret, efter at arrangørerne mandag aften har meddelt, at stævnet og alle øvrige boksearrangementer er suspenderet frem til maj.

Der skal ikke bokses mere i denne omgang ved det europæiske OL-kvalifikationsstævne i London.

Stævnet, der begyndte søndag og ellers havde fortsat deltagelse af tre danskere efter endnu en dansk sejr mandag, er således blevet suspenderet. Det meddeler arrangørerne mandag aften.

Mens langt de fleste sportsgrene ligger stille for tiden grundet frygten for spredning af coronavirus, har der i England været gang i flere ting. Blandt andet altså boksningen, men også badmintonturneringen All England, der sluttede søndag for fulde huse i Birmingham.

Tilskuere var der også på plads til boksestævnet i London søndag, men mandag meddelte arrangørerne, at den resterende del af stævnet vil blive afholdt for lukkede døre. Meldingen blev dog senere mandag fulgt op af en decideret suspendering af stævnet.

Skuffede danskere trukket hjem af forbund og bokseunion

Derfor skal hverken Sebastian eller tvillingebror og letvægteren Nikolai Terteryan i aktion mere i denne omgang, ligesom heller ikke sværvægteren Morten Givskov kommer i kamp før tidligst til maj.

Landstræner Thomas Kyø ærgrer sig over udviklingen og fortæller, at suspenderingen meget vel kan skyldes, at både Danmark og Norge er blevet trukket hjem af deres respektive forbund.

- Danmarks Idrætsforbund og Dansk Bokse Union har hele tiden været i løbende dialog, og i dag har vi så fået at vide, at de har besluttet, at vi skal hjem.

- Jeg er ikke klar over, hvor mange andre nationers boksere, der også er kaldt hjem, men jeg ved, at Norge er blevet det, lige som vi er. Og så kan man selvfølgelig ikke fortsætte stævnet på fair vis, siger Thomas Kyø til DR Sporten.

Skuffelsen er særligt stor hos Sebastian Terteryan, der så sent som mandag eftermiddag boksede sig videre efter.

- Jeg står med en bokser, der fem minutter efter at have bokset sig videre får at vide, at vi skal hjem.

- Vi er naturligvis alle skuffede, men tror på, at det er den rigtige beslutning. Vi har været herovre siden 1. marts og kender ikke så meget til situationen i Danmark. Herovre er det i helt anden virkelighed. Går man i supermarkedet nu, er alt normalt.

Meldingen er nu, at den europæiske kvalifikation, der efter planen skulle være fortsat frem til 24. marts, suspenderes for i stedet at blive genoptaget med det eksisterende program tidligst til maj. Og det kan blive et økonomisk problem, fortæller landstræneren.

- Vi har brugt vores budgetter på den her tur, der skulle være afsluttet om nogle dage. Økonomien er i forvejen ikke den bedste, så vi må se, hvad der kommer til at ske.

Facebook
Twitter