Dina Thorslund vil ikke sænke paraderne i VM-titelforsvar

Den danske bokser Dina Thorslund skal lørdag aften forsvare sin VM-titel for tredje gang.

Dina Thorslund har været WBO-verdensmester i super-bantamvægt siden 2018. (Arkiv). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dina Thorslund er ubesejret i sin professionelle karriere, inden hun lørdag møder serberen Nina Radovanovic på hjemmebanen i Struer.

Den danske bokser og forsvarende verdensmester skal lørdag aften forsvare sin verdensmestertitel i super-bantamvægt hos forbundet World Boxing Organization (WBO) for tredje gang.

Thorslund vender tilbage i ringen for første gang i over et år siden sejren over australske April Adams i juni 2019 – og selvom der venter hård modstand fra den tidligere IBO-verdensmester, ser danskeren sig selv som favorit mod Radovanovic.

- Hun er gået en vægtklasse op og er tidligere verdensmester. Jeg er nuværende verdensmester. Så på papiret tænker jeg da, at jeg er lidt foran, siger Dina Thorslund til Ritzau.

Dina Thorslund er regerende verdensmester i super-bantamvægt siden 25. august 2018.

Et gensyn med Team Sauerland

I februar kom det frem, at Dina Thorslund var blevet løst fra sin kontrakt hos Team Sauerland efter fire år hos den tyske promotor.

Stævnet i Struer arrangeres af Team Sauerland, men der er dog ikke tale om en genforening, men i første omgang blot en aftale om at afvikle duellen mod Radovanovic.

- Vi har ikke en kontrakt. Kun på den her kamp, forklarer Dina Thorslund til Ritzau.

- De står for selve stævnet, og så skal jeg bare koncentrere mig om at bokse, uddyber hun.

Et par måneder efter bruddet arrangerede Thorslund en VM-kamp mod Gabriela Bouvier fra Uruguay sammen med sin træner, Thomas Madsen. Kampen skulle bokses et år efter hendes seneste kamp mod Adams, men på grund af coronapandemien blev kampen først udskudt og senere aflyst.

Nu skulle Thorslund i stedet forberede sig på en længere coronapause.

- Da corona kom, blev min træner og jeg enige om at tage en pause, siger Thorslund til Ritzau.

- Efter vi så fik en dato for en kamp, så kørte vi fuld på derfra, siger verdensmesteren om forberedelsen op til kampen lørdag.

Men nu er ventetiden på at komme tilbage i bokseringen snart forbi.

- Det bliver en fed kamp med action på. Hun virker til at være en, der gerne vil fremad og lave en god kamp også. Jeg forventer, at der kommer til at ske noget, uddyber hun.

Boksestævnet i Struer kan ses på TV3 Sport.

Facebook
Twitter