En 'Godfather' i dansk boksning er død: 'Hurra for Ricard'

Boksetræneren Ricard Olsen sov stille ind natten til torsdag. Han blev 72 år.

Dansk boksning har mistet en af sine mange fædre.

Ricard Olsen, der i en menneskealder har trænet håbefulde, danske bokseprofiler, er efter længere tids sygdom gået bort i en alder af 72 år.

Det skriver Frank Olsen, Ricard Olsens søn og tidligere professionel bokser, på Facebook.

- Min far er sovet ind i dag klokken 02.15 efter længere tids sygdom. Han kæmpede hårdt til det allersidste og havde svært ved at give slip på livet.

  • Richard Olsen (til venstre) sammen med sine boksere fra Christianhavns Idrætsklub: Sønnen Frank Olsen, Rudy Marcussen, Mads Larsen og Mikkel Kessler. (Foto: Jørgen jessen © Scanpix)
  • - Richard var benhård som træner, men han gav samtidig tryghed, siger Mads Larsen. (Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)
1 / 2

- Du havde stor succes som træner, og du lavede flere dygtige boksere, som kunne kalde sig sjællandsmestre, danmarksmestre, nordiske mestre, europamestre og verdensmestre. Godt gået far.

Ricard Olsen trænede blandt mange andre Mikkel Kessler fra de helt unge år og op til 2009, hvor et nederlag til amerikanske Andre Ward fik Kessler til at skifte træner. De to havde så nært et forhold, at Kessler refererede til Ricard Olsen som sin reservefar.

Hyggesnak? Nej tak

En af Ricard Olsens andre 'gamle drenge', den tidligere europamester Mads Larsen, er selvsagt en af de danske boksere, som har mærket Ricard Olsens betydning.

Han beskriver Olsen som en hård mand, der formåede at give sine boksere tryghed, når der var allermest brug for det.

- Som træner var Ricard hård - der var ikke noget piveri, når man var hos ham. Og han var ikke blødsøden eller hyggesnakkede. Det var fuld gas, når der var træning, og så kunne man godt tale om følelser og alt muligt andet bagefter.

Herunder kan du se Ricard Olsen coache den tidligere bokser Martin Nielsen.

- Det er nok det mest ensomme sted i verden, når man står i en boksering med tusindevis af tilskuere og en hård modstander, og der var Ricard god til at give sine boksere en tryghed, når man kom ud til ham i ringhjørnet. 'Du kan jo slå ham med den ene hånd på ryggen', lød det tit, siger Mads Larsen.

En 'Godfather' i dansk boksning

Det er dog ikke kun for aktørerne i selve ringen, at Ricard Olsen satte sit aftryk. For Brian Mathiasen, boksetræner og -ekspert, kan man ikke overvurdere Olsens evne til at løfte niveauet uden for ringen også.

- Man kan kalde Ricard for 'Godfather' i forhold til de københavnske bokseklubber. Han formåede virkelig at sætte sit fodaftryk i den danske bokseverden.

- Han var en kæmpe inspiration, også for mig som træner. Man kan nærmest ikke tælle, hvad han produceret af mestre, selv om svendestykket selvfølgelig var verdensmesterskabet med Mikkel Kessler.

- Hurra og tak for det arbejde, som Ricard Olsen har lavet for dansk boksning, siger Brian Mathiasen.

Facebook
Twitter