Hårdtslående Dina Thorslund inden VM-brag: Jeg håber, jeg er et godt forbillede

På lørdag kan bokseren Dina Thorslund blive verdensmester i en mandsdomineret sport, hvor fordomme om kvinder trives i bedste velgående.

Hun slår hårdt. Rigtigt hårdt. Også hårdere end de fleste mænd.

Danmarks bedste kvindelige bokser, Dina Thorslund, kan på lørdag ved et stævne i Struer blive verdensmester i superbantamvægt, hvis hun slår amerikanske Alicia Ashley.

- Mine chancer er gode, og giver jeg alt, hvad jeg har, så er sejren min. Det er ikke en kamp, jeg er skikker på at vinde, men det er heller ikke en kamp, jeg har tabt på forhånd, siger Dina Thorslund.

- Denne kamp er vigtig. Jeg ved ikke, om jeg bokser videre, hvis jeg taber den. Så det er alt eller intet, fortæller hun og fortsætter:

- Lige nu rider jeg på en bølge, der hedder, så længe jeg vinder, er der noget at gå efter. Hvis jeg taber denne kamp, er der langt til det mål, jeg er så tæt på nu, siger hun.

- Så ja, det kunne godt være min sidste kamp, siger den 24-årige bokser, som fik sin professionelle debut i 2015, og hvis rekordliste lyder på 10 sejre, seks knockouts og ingen nederlag.

Forskel i løn

Der er mange fordomme om kvinder i boksning. Eksempelvis om diskrimination af kvinder i en sport, der er mandsdomineret både i forhold til de aktive og til publikum.

Dina Thorslund peger på, at fordommene kommer fra folk, der ikke kender sporten, men hun erkender dog, at der er økonomisk forskel på kvindelige og mandlige boksere.

- Jeg har ikke mærket, at jeg er kvinde i en mandesport. Der er ingen, der ser ned på mig eller rynker på næsen af mig. Det er kun folk, der er ikke kender boksningen, som tænker sådan, siger hun og fortsætter:

- Jeg har engang sparret med nogle drenge, der sagde, at de ikke slår på piger, hvortil jeg sagde, at jeg slår på drenge, og så slog jeg dem i gulvet, hvorefter de pludselig godt kunne slå på mig, griner hun.

Dina Thorlsund vokser VM-kamp på lørdag. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

- Der kan være forskel i forhold til løn, men dét er der i mange andre steder. Boksning er publikumspræget, og jo flere, der vil se dig, jo mere vil din promoter betale dig, siger Dina Thorslund.

Der er ikke mange kvinder, der bokser, og Dina Thorslund håber hun kan være en god rollemodel for piger og kvinder.

- Jeg håber da, at jeg er et godt forbillede, siger Thorslund.

- Jeg er ikke én, der tager stoffer eller drikker eller andet. Folk skal gøre, hvad de vil, og hvis de ser mig som et forbillede, må de gerne det. Mine værdier er at være ærlig og have rent mel i posen, det er dét, jeg selv gør, og er der andre, der kan bruge det, er det bare godt.

Hvorfor?

Det første, mange spørger Dina Thorslund om, når de hører, at hun er bokser, er: hvorfor? Hvad får en ung pige til at ville slå og blive slået på?

- Jeg bokser, fordi jeg er god til det. Det er en bølge, jeg kan ride på nu, fordi muligheden er der, og det er ikke sikkert, at den er der om 10 år, siger hun.

Dina Thorslund i aktion (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Jeg elsker sporten. Sporten går ud på at ramme uden selv at blive ramt, så det er pissefedt at undvige og så ramme modstanderen og vide, at man fik et point, siger hun.

- Det er ligesom at spille ludo, og du får mange globusser i træk, mens din modstander ikke får nogen, siger Thorslund, der aldrig er bange for at gå i ringen.

- Jeg er ikke bange for at gå i ringen. At være bange ville være en hæmsko i denne sport. Jeg kommer for at vinde. Dét gør alle boksere. Hvis man ikke gør dét, skal man lade være.

Facebook
Twitter