Knockoutet bokseunion giver håb til danske OL-drømme

Ved OL i 2020 kommer der betragteligt flere kvindelige boksere med, og det er en fordel for Danmark.

De mandlige boksere ved OL i 2020 får selskab af en stor gruppe kvindelige boksere, og det kan vise sig at blive en fordel for Danmark. (Foto: MURAD SEZER © Scanpix)

Intet er så slemt, at det ikke er godt for noget.

Det gamle ordsprog kan Danmarks Bokse Union (Dabu) tilslutte sig, for det kaos, der for tiden er i Den Internationale Amatørbokseunion (Aiba), har nu ført til, at Danmarks chancer for at få boksere med til OL i 2020 i Tokyo er blevet bedre.

Det fortæller Lars Brovil, der er formand i Dabu.

- Det er meget positivt. Med de atleter, vi lige nu har til rådighed, og som vi mener, der har sportsligt niveau til at konkurrere, mener vi, det er en fordel, siger han.

Mens IOC forsøger at få ryddet op i toppen af international amatørboksning, så har en taskforce overtaget planlægningen af OL og kvalifikationsturneringerne.

Det førte tidligere på ugen til, at man ændrede på vægtklassefordelingen ved OL.

Det betyder, at man på herrernes side har skåret det ned til otte vægtklasser, mens man hos kvinderne har tilføjet to, så man er oppe på fem. Og det åbner for danske OL-muligheder.

- Vi har en kvinde, Yvonne Bæk Rasmussen, der er i topeliten af dem under 69 kilo, og hun har mulighed for at komme med. Hun forsøgte at komme med sidste gang, hvor vægtklassen var under 60 kilo, men det blev aldrig helt godt, siger Lars Brovil, der også nævner Ditte Frostholm som en af de gode OL-muligheder.

65 flere kvindelige OL-boksere

Der vil stadig være 286 boksere med til OL, men i stedet for at have 250 mænd med, som man havde i Rio i 2016, så vil der i Tokyo kun være 186 mandlige boksere med.

Ved OL i 2012 i London havde Danmark en enkelt bokser med, mens der ingen var med i Rio, og derfor er planen klar i forhold til næste år.

- Vi har ambitioner om at få en kvinde og en mand afsted, men der er mange ting, der skal falde på plads, og der er lang vej endnu, men lad os se, om det ikke lykkes, siger bokseformanden.

Yvonne Bæk Rasmussen (i blåt) under en kamp i 2017.

I disse dage har Danmark Ditte Frostholm og Frederik Lundgaard Jensen til European Games, og de er begge kandidater til en tur til Japan, fortæller Lars Brovil.

Aiba har været ude i en storm på grund af kæmpe gæld, dårlig administration og kampe om præsidentposten, og det er blevet for meget for Den Internationale Olympiske Komite (IOC), der har sat Aiba udenfor døren, mens der ryddes op.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk