Mayweather mod McGregor: Når hypen overgår kampen

En af de mest profilerede sportsbegivenheder nogensinde. DR Sporten har fået tre bokseentusiaster til at se nærmere på Mayweather mod McGregor.

Der har ikke været varme følelse mellem Floyd Mayweather og Conor McGregor op til kampen. (Foto: Ethan Miller © Scanpix)

Der findes meget få sportsbegivenheder, der er blevet lige så promoverede som den forestående boksekamp mellem den mangedobbelte verdensmester i boksning, Floyd Mayweather, og den irske MMA-fighter Conor McGregor.

Rivalerne får angiveligt omkring 100 millioner dollars hver for kampen, og de billigste billetter koster 3500 dollars pr. styk.

Hvis ikke den enorme pengemængde skulle være nok, får vinderen af kampen også fornøjelsen af at iføre sig et bælte bestående af blandt andet 3360 diamanter, 600 safirer og alligatorlæder.

De to modstandere har op til kampen været rundt omkring på en pressemøde-turné i det meste af verden, hvor der er blevet pustet ekstra til ilden gennem diverse tilsvininger. Og nu er tiden så oprundet. De to kamphaner skal bokse i Las Vegas i en kogende arena søndag morgen dansk tid.

Primært et show

Spørgsmålet er blot, om den hypede boksekamp på nogen kan leve op til forventningerne. DR Sporten har spurgt tre bokseentusiaster, og svaret herfra er et entydigt nej.

- Hypen er helt usædvanligt professionelt orkestreret og er et eksempel på to udøvere, der virkelig har formået at promovere sig selv. Det sportslige niveau kan slet ikke leve op til det. Det siger jo sig selv. En mand, der aldrig har bokset professionelt før – det er jo ikke topniveau, siger Jens Sillesen, der er journalist og forfatter til en bog om boksning.

Jesper D. Jensen er formand for den danske professionelle bokseunion, og han bakker op om Sillesens udsagn:

- Det er 80 procent show og 20 procent sport. De har begge to trænet hårdt op til kampen, for der står meget på spil. Men det er først og fremmest et show, siger han.

En af stifterne bag det store danske boksewebsite www.knock-out.dk er Alex Hermann, og han forventer heller ikke et sportsligt festfyrværkeri.

- Det er en showkamp med to udøvere, der inden for hver deres sportsgren er den bedste i verden. Men det er netop inden for hver deres sportsgren. Det svarer lidt til at man tager det danske håndboldlandshold og sætter dem op mod USA’s landshold i basketball. Det bliver ikke nogen stor sportslig begivenhed, og jeg mener ikke, at boksning og MMA er mere ens end håndbold og basketball er, siger han.

Ingen chance til McGregor

I og med at Floyd Mayweather har vundet samtlige af sine 49 boksekampe i karrieren er han naturligvis storfavorit til kampen, der bliver kæmpet præcist som en almindelig boksekamp. Det er altså også på Mayweathers præmisser, det kommer til at foregå. Oddsene er dermed bestemt ikke i McGregors favør. Heller ikke blandt Jesper D. Jensen, Alex Hermann og Jens Sillesen.

- Jeg forventer en ensidig affære, hvor McGregor bliver gjort til grin, siger Jesper D. Jensen.

Jens Sillesen er heller i tvivl:

- McGregor har ikke en chance.

Og hvis det utænkelige skulle ske - at Mayweather skulle tabe, vil det være en kæmpe plet på Mayweathers eftermæle, mener Jens Sillesen.

- Hvis Mayweather taber den her kamp, vil han for evigt blive husket for det. Det er ligesom Jesper Olsen, der lavede den uheldige tilbagelægning til VM 1986. Han spillede en fremragende turnering og havde en flot karriere, men det er tilbagelægningen, de fleste forbinder ham med. Det vil være det samme for Mayweather, siger han.

Fordi kampen netop er et kæmpe show, forventer Alex Hermann, at Mayweather tager den med ro for at give publikum noget for deres dyrt betalte penge.

- Det er et show, og de skal nok levere det show, folk forventer. Man Mayweather vinder selvfølgelig klart, siger han.

Om McGregor kan levere sensationen finder vi ud af tidligt søndag morgen. Boksekampen starter cirka kl. 6 dansk tid.

Facebook
Twitter